LIGE PETICE

Pjanić o ratu u BiH: Moj otac je među prvima vidio mržnju u ljudima i pobjegao

Pjanić o ratu u BiH: Moj otac je među prvima vidio mržnju u ljudima i pobjegao
Foto: Getty Images

MIRALEM Pjanić dao je veliki intervju za Vanity Fair u kojem je govorio o svom susretu s bivšim trenerom Juventusa Maxom Allegrijem, dotaknuo se bivših suigrača iz Rome, ali i rata u Bosni i Hercegovini.

"S Allegrijem sam izuzetno blizak i često razgovaramo. On sada samo želi malo razmisliti o svom sljedećem koraku i jednom kada donese odluku, neće imati problema s pronalaskom velikog kluba", rekao je Pjanić i dodao: 

"Naravno, sukobili smo se nekoliko puta, to je jedino normalno. On je netko tko vam jasno kaže stvari, kao što sam i ja. Više od svega toga voli se šaliti. Kaže da ja kad sam napustio Romu, nisam mogao prijeći više od pet metara, da sam zahvaljujući njemu postao sjajan igrač. Ali kad kaže da je on bio najbolji talijanski vezni igrač u povijesti, ja sam taj koji se počinje smijati!"

Prisjetio se rata

Pjanić je iz Rome prešao u Juventus, ali ostali bivši suigrači nisu imali puno sreće s Vučicom. Radja Nainggolan otišao je iz Rome zbog neslaganja s čelnicima kluba, a sada se nakon godinu dana u Interu vraća u Cagliari, dok su se Daniele De Rossi i Francesco Totti našli bez ugovora.

"Ne mogu objasniti kako je moguće da su tako postupali s De Rossijem i Tottijem. Razgovarao sam s obojicom i oni se također trude dati bilo kakvo objašnjenje. Misterij je to što su napravili De Rossiju. Kad vidite da najbolji igrači iz godine u godinu odlaze iz Rome, morate si početi postavljati neka pitanja", rekao je Pjanić pa se prisjetio kako je došlo do toga da umjesto u BiH, odraste u Luksemburgu. 

"Moj je otac putovao po zemlji zbog utakmica i ranije je nego itko shvatio što će se dogoditi, vidio je da prijatelji postaju neprijatelji, da se može vidjeti etnička mržnja na stadionima i u selima. Pokupio je dvije plastične vrećice pune naših stvari i otišao kako bi se pripremio za dolazak svoje obitelji", zaključio je Pjanić. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara