CRO COP

Pjesma koja je obilježila Cro Copa odlazi u vječnost: "Umirovite je"

Pjesma koja je obilježila Cro Copa odlazi u vječnost: "Umirovite je"
Foto: Getty Images

MIRKO FILIPOVIĆ objavio je kraj borilačke karijere zbog moždanog udara proživljenog u ponedjeljak na treningu.

"Došao sam u ponedjeljak ujutro na trening, trčao, radio na biciklu, sve je bilo super. Kada sam zavrtio vratom iz sve snage, deset puta u jednu i u drugu stranu, došlo je do puknuća vene, krv je otišla u mozak i doživio sam moždani udar. Odmah sam pao na zemlju, nikad u životu takvu bol nisam osjetio. To je bila nadnaravna bol. Lomio sam kosti i rebra, ali takvu bol ne mogu objasniti", otkrio je Mirko Filipović za Index.

Da se krv, istaknuo je Mirko Filipović, izlila lijevo ili desno, nastupila bi momentalna paraliza. Mirovina se nametnula kao jedina opcija.

"Ovo je kraj, ne smijem ni s perom dobit u glavu, baš nikakav udarac. Rekli su mi da bih mogao ostati paraliziran nakon prvog udarca. Rizik je prevelik, nema potrebe da ulazim u to. Ionako sam planirao odraditi još jednu ili dvije borbe i otići u mirovinu. Kroz glavu mi prolaze samo moja djeca, nisu ni odrasla još. Karijera za mene više ne postoji, ovo je put bez povratka. Radi se o mozgu i tu nema zafrkancije", poručio je Cro Cop.

Cijeli borilački svijet, svjestan Filipovićeve veličine, šokirano šalje brojne poruke podrške. ESPN-ov novinar Chamatkar Sandhu predložio je da se Wild Boys, pjesma britanskog sastava Duran Duran koja je tijekom aktivne karijere obilježila Mirka Filipovića prije ulaska u ring, više nikada ne koristi u borilačkim arenama.

"Sve najbolje za Mirka Filipovića Cro Copa. Apsolutna legenda. Nitko, ali zbilja nitko ne bi smio koristiti 'Wild Boys' Duran Durana. Umirovite tu pjesmu", predložio je Chamatkar Sandhu.

"Wild boys (wild boys) never lose it
Wild boys (wild boys) never chose this way
Wild boys (wild boys) never close your eyes
Wild boys always shine", glasi refren čuvene pjesme.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara