Planinić: Više nećemo trgati živce hrvatskim građanima

IZBORNIK Jasmin Repeša ima puno strpljenja. Nakon pobjede nad Makedonijom koja nam je donijela bodove za drugi krug, odlučno je istaknuo da će dobro razmisliti zašto Hrvatska ne može dobro ući u utakmicu. Izbornik je, k tomu, i optimističan jer je njegova momčad barem u drugim poluvremenima, protiv Grčke i Makedonije, pokazala model kakav bi trebala provoditi u svakoj utakmici.

"Bila je ovo, na neki način utakmica slična jučerašnjoj, s naše strane. Jedino što su Makedonci kraći u rotaciji i to smo danas uspjeli iskoristiti. Istina, moramo dobro razmisliti koji su to razlozi naše loše igre u prvom poluvremenu. U drugom krugu protiv ekipa iz prve europske skupine, nećemo imati šansu vratiti se u utakmicu."

"No, moramo biti optimisti. JUčer smo drugo poluvrijeme odigrali prilično dobro, pogotovo u obrani. Makedonci su večeras za razliku od nas ušli rasterećeno, na krilkima povijesnog uspjeha, plasmana u drugi krug. Dugo su bili vrući."

U poluvremenu je Repeša u svlačionici ponavljao svojim igračima:

"Uvijek im govorim da ukoliko nisu spremni učiti na svojim greškama, u životu neće ništa naučiti. Zato, ukoliko u predstojećim utakmicama ne budemo barem 30 posto bojli, neće biti dobro."

Repeša je iznio detalje s kojima nije zadovoljan;

"U napadu dpsta soliramo, nismo imali protok lopte niti dobru rotaciju. Također, nedostajao je balans unutarnje i vanjske linije."

U drugom krugu, čekaju zahtjevni protivnici.

"Idemo dalje s dva boda, a mogli smo s četiri. moramo imati puno veći kontinuitet. Dosta smo se fizički i mentalno potrošili u ove tri utakmice, ali kao što sam rekao, nešto smo morali naučiti. Moramo biti mentalno jači."

Zoran Planinić konačno je preuzeo konce u igri hrvatske reprezentacije. Barem u jednom poluvremenu.

"Imamo veliku psihološku blokadu kada izlazimo na parket. Tek kada se vratimo iz svlačionice igramo onu našu prvu igru. Igru kakvu bi Hrvatske uvijek trebala igrati. Protiv Makedonije je bilo teško jer imaju sjajne vanjske šutere, a mi se branimo s dva visoka igrača. No, ostavili smo srce na parketu u drugom dijelu. Svi su odigrali s toliko karaktera i uspjeli smo se vratiti s velikog minusa. Nije bilo lako. Nadam se da u budućnosti nećemo trgati živce hrvatskim građanima.", rekao je Zoki.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara