Planulo 10 tisuća ulaznica za Španjolsku: "Split smo i odabrali jer nas je nosio na SP-u"

Foto: Paun Paunović/Cropix

RUKOMETAŠI su se i mjestom odigravanja utakmice sa Španjolskom odlučili vratiti na nedavne dane sjajnih igara i rezultata, nakon što su u Ciudad Realu u prvoj utakmici sa Španjolcima to napravili i rezultatski.

Pobjeda u kvalifikacijama za EP nad nositeljima svjetske bronce iz siječnja, branit će se na mjestu koje je itekako pomoglo kovati hrvatsko svjetsko srebro prije dvije godine - splitskoj Spaladium Areni, za koju se u tri dana prodalo svih 10 tisuća ulaznica za utakmicu koja se igra sutra u 17:45.

"Ne želimo igrati samo na jednom mjestu, kao neke druge reprezentacije"

Izbornik Goluža objasnio je zašto je naš savez upravo Split odabrao za mjesto u kojem će uzvratiti Španjolcima za vrući doček: "Zna se zašto smo odabrali Split, kao što svi vrlo dobro znamo i pamtimo kako nas je Split nosio na Svjetskom prvenstvu. Navijači su tada na svakoj našoj utakmici stvarali nezaboravnu atmosferu i pokazali koliko im značimo, ali vjerujte da je osjećaj uzajaman. Baš zbog toga želimo pred njima odigrati najtežu utakmicu, jer njihova podrška dat će nam dodatni impuls za pobjedu. Uopće me nije iznenadila rasprodana dvorana, iz ovog sam podneblja i vrlo dobro znam mentalitet ljudi."

Zanimljivo je Goluža objasnio zašto su rukometaši tako omiljeni od Prevlake do Dunava, usput pecnuvši "jednu" našu reprezentaciju: "Ne želimo igrati samo na jednom mjestu, kao neke druge reprezentacije. Zagrebu, Osijek, Split, Varaždin, Poreč, mjesta su gdje ova reprezentacija igra i zato nas svugdje tako fenomenalno dočekaju."

Zrnić se vraća bogatiji za blizance

"Ne želimo misliti na utakmicu i pobjedu u Španjolskoj, jer ova je puno važnija i sada smo sami sebi stavili pritisak pobjede, do koje trebamo doći kako bi zadržali prvo mjesto u kvalifikacijskoj grupi, što bi nam donijelo puno lakši ždrijeb na SP-u." ističe Goluža.

Osim za splitsku publiku, reprezentacija će biti jača i za Vedrana Zrnića, kojeg u Španjolskoj nije bio, jer je uz suprugu čekao rođenje blizanaca.

Što se tiče suparnika, Goluža ključnim igračem smatra vojvođanskog Mađara na golu Španjolaca - Arpada Šterbika. "Ne smijemo ga razbraniti, on im je donio broncu na SP-u."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara