Platini upozorio i britanskog premijera: Nemojte sve rasprodati Amerikancima!

Platini upozorio i britanskog premijera: Nemojte sve rasprodati Amerikancima!

PREDSJEDNIK Uefe upozorio je kompletni engleski nogomet, ali i tamošnjeg premijera, da spriječe upliv američkog vlasništva u njihov nacionalni ponos.

"Osobno ne mogu ništa uraditi po tom pitanju. Nemam nikakve ovlasti zakonskim putem reagirati. Sve je u rukama engleskog parlamenta i njihovog nacionalnog nogometnog saveza. To je samo njihov problem. Mogu samo reći kako bi se borio rukama i nogama da se ne dogodi kupovina nekog francuskog kluba", rekao je Michel Platini.

Trenutačno su strani biznismeni, mahom Amerikanci, vlasnici čak devet od dvadeset klubova u Premiershipu. Američki milijarderi su kupili Manchester United, Liverpool, Aston Villu i Derby County.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako mi je žao da Amerikanci kupuju ne samo engleski nogomet, već i Downing street. Jer, svaki engleski klub ima svoj identitet. Predstavlja povijest tog grada, navijači su njihove ikone, ali takvom kupnjom se sve briše", rekao je Platini.

Inače, u Downing ulici se nalazi sjedište engleskog premijera kojeg, dakle, nije želio zaobići u svojim izjavama Platini.

Totalsport
Foto: AFP

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara