Platini uz FSS, Fifa odbila Vokrija: "Prije ili kasnije Kosovo će igrati protiv Srbije"

Platini uz FSS, Fifa odbila Vokrija: "Prije ili kasnije Kosovo će igrati protiv Srbije"

Foto: FKK Kosova

STANJE na Kosovu se zahuktava između srpskog i albanskog stanovništva, a politika je i u ovom slučaju ušla u sportske sfere. Nogometni savez Kosova želi što prije ostvariti ulazak u međunarodne organizacije Fifu i Uefu.

Fadil Vokri, predsjednik međunarodno nepriznatog kosovskog nogometnog saveza, bio je na sastanku u Zurichu odakle se vratio razočaran nakon još jedne odbijenice Fife.

"Tražili smo da nam dopuste barem igranje prijateljskih utakmica s reprezentacijama i klubovima zemalja koje su priznale Kosovo. Fifa nas je odbila i time pokazala da nas diskriminira. Kada dobijemo službeno obrazloženje, vidjet ćemo što dalje. Sigurno je da nećemo odustati", rekao je Vokri u razgovoru za srpski "Alo".

Podsjetimo, Kosovo je već ranije pokušalo dogovoriti prijateljsku utakmicu sa zagrebačkim Dinamom, Zdravko Mamić obećao im je utakmicu, ali je ubrzo odustao nakon pritisaka iz Srbije koja i dalje ne misli odustati od dijela svojeg teritorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam je li na odluku utjecala trenutna politička situacija (barikade i sukobi Srba i Albanaca u kojima je život izgubio jedan Srbin, op.a.), ja se nadam da nije jer nogomet i politika ne bi trebali ići zajedno. Ova igra spaja ljude i širi prijateljstvo", dodao je Vokri koji vjeruje da će u budućnosti biti moguće međusobne utakmice Srbije i Kosova:

"Nema drugog izlaza, prije ili kasnije će se to dogoditi. Ako ne prijateljske, igrat ćemo natjecateljske utakmice jednog dana".

Na ove pokušaje kosovskih čelnika Srbi ne gledaju blagonaklono, ali glavni tajnik FSS-a Zoran Laković ne uzbuđuje se previše:

"Pokušavaju doći do članstva preskačući stepenice. Dobro znaju kojim se redoslijedom odvijaju događaji. Vjerojatno im nikada neće dosaditi, ali mi imamo garancije Uefe i samog Platinija da će se procedura strogo poštovati. Kosovo neće u Uefu dokle god ih UN ne prizna kao nezavisnu državu", rekao je Laković za isti list.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara