PLIVANJE

Plenković primio svjetskog prvaka Grgića i obećao bolje uvjete

Plenković primio svjetskog prvaka Grgića i obećao bolje uvjete
Foto: Patrik Macek / Pixsell

PREDSJEDNIK Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je u utorak u Banskim dvorima svjetskog juniorskog prvaka i rekordera na 1.500 m slobodno Franka Grgića, njegovog trenera Matu Ružića te predsjednika Hrvatskog plivačkog saveza Vladislava Veselicu, priopćeno je iz Ureda predsjednika vlade.

Uz predsjednika vlade bio je zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport Krešimir Šamija, a u sastanku je sudjelovao i ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije Daniel Markić koji se aktivno bavio plivanjem.

Predsjednik vlade Andrej Plenković čestitao je Franku Grgiću, njegovom treneru Mati Ružiću te Hrvatskom plivačkom savezu nakon što je sjajni Franko osvojio naslov prvaka na 800 m i na 1.500 m slobodno na Svjetskom juniorskom prvenstvu u plivanju u Budimpešti te postavio novi svjetski juniorski rekord na 1.500 m slobodno.

Naglasivši da hrvatska vlada kontinuirano pruža potporu razvoju hrvatskog sporta, Plenković je kazao da će vlada uz zajednički angažman s Hrvatskim plivačkim savezom nastojati osigurati kvalitetnije uvjete te poboljšavati sportsku infrastrukturu hrvatskim plivačima za nove izvrsne uspjehe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara