Plenkovićev program obradovat će Mamićev HNS

Plenkovićev program obradovat će Mamićev HNS

Foto: Hina

ANDREJ PLENKOVIĆ, jedini kandidat HDZ-a na unutarstranačkim izborima i europski konzervativac blage retorike, u svom programu potpuno marginalizira jedno od najvažnijih sportsko-političkih pitanja u Hrvatskoj - Zakon o sportu.
 
Naime, Plenković u svom programu ne pokazuje tendenciju da se ima namjeru obračunati s kriminalom u hrvatskom nogometu te postojećom vladajućom garniturom u HNS-u koji je, podsjećamo, praktički krilo njegove stranke jer veći dio Izvršnog odbora HNS-a čine HDZ-ovci.
 
U svom programu Plenković objašnjava da se nema namjeru baviti uzrocima huliganizma ili po tumačenju Ureda predsjednice "terorizma na tribinama", već će represijom i kozmetičkim promjenama nastaviti tamo gdje je stao njegov prethodnik Tomislav Karamarko.  
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetimo, tehnička vlada tri mjeseca do novih izbora predlaže izmjene ili brisanje članaka koji su doneseni prilikom posljednjih izmjena i dopuna Zakona o sportu, a koje najviše smetaju Mamiću i društvu na čelu Hrvatskog nogometnog saveza.
 
Postojeći zakon mijenja arhitekturu HNS-ove moći i mehanizam izbora u županijskim bazama čiji glasači godinama daju legitimitet postavi koja vlada hrvatskim nogometom. Predrag Šustar, ministar na odlasku, predlaže brzopoteznu izmjenu ili brisanje članaka koji ne odgovaraju nogometnim moćnicima.
 
> Opširnije - Pada Zakon o sportu
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara