Pletikosa između Hajduka i Celtica

DRUGI vratar hrvatske reprezentacije, kako se čini, razapet je između sve češćih inozemnih ponuda i povratka u svoj Hajduk.

Nakon špekulacija da ga želi grčki AEK, najnovije informacije vezane su uz škotskog viceprvaka, Celtic.

Menadžer Celtica, Gordon Strachan, traži zamjenu za 33-godišnjeg reprezentativnog čuvara mreže Roberta Douglasa koji je, pak, otišao u Leicester.

"Glupo mi je o bilo čemu govoriti prije nego što u klub stigne konkretna ponuda. Interes postoji. Ako nešto bude, riješit će se ovog tjedna." – rekao je Pletikosa.

Naš je reprezentativac trenutno sa Šahtarom na pripremama u Švicarskoj, ali je iskoristio trenutak da nakratko "pobjegne", kako bi prisustvovao vjenčanju svog velikog prijatelja Igora Tudora.

26-godišnji Splićanin u Donjecku ima čvrst ugovor do prosinca 2007. godine, pa će njegov transfer uvelike ovisiti i o gazdi kluba, ukrajinskom milijarderu Rinatu Ahmetovu.

Prije odlaska na pripreme u Švicarskoj, Stipe je razgovarao s Ahmetovom, te je izjavio kako Šahtjor još nije istaknuo konkretnu odštetu.

"Predsjednik mi je obećao da ćemo razgovarati kad stigne ponuda." - kazao je Stipe.

Iako je poznato da je Pletikosa veći dio sezone prosjedio na klupi, te kako za utakmice u Ligi prvaka nije bio niti prijavljen, Ahmetov je za njega svojedobno tražio čak dva milijuna odštete.

"Odšteta bi trebala biti bitno manja." – otkrio je Pletikosa svoj stav novinarima Jutarnjeg lista, te dodao: "Nagovarao sam Ahmetova da me pusti u Hajduk na posudbu, jer me još uvijek intrigira ta opcija za nastavak karijere. Nisam dobio definitivan odgovor, tako da je ta mogućnost i dalje otvorena, iako su objektivno gledajući šanse minimalne."

Čini se kako Pletikosa po svaku cijenu želi nazad na Poljud.

"Želio bih pomoći Hajduku da učini nešto više u Europi. Zahvalan sam predsjedniku Grgiću što mi je uputio poziv. Dobio bih šansu braniti u kontinuitetu na velikoj sceni, a preko posudbe u Hajduku lakše bih došao i do novog anganžmana od kojeg bi se mogli naplatiti i Ukrajinci." – zaključio je pomalo sjetno Pletikosa, u mislima očito puno bliže Splitu nego dalekoj Škotskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara