Pobjede Chelsea i Aston Ville

CHELSEA je sa gostovanja na vrućem terenu Blackburn Roversa donijela tri boda ali još uvijek ne liči na onu mašineriju iz prošle sezone koja je mljela sve pred sobom u Premier ligi. U pobjedi od 2-0 samo se na trenutke moglo nazrijeti kakav je potencijal u skupoj"ergeli" Abramoviča.

Mourihnova vezna linija je prenapučena i Lampard i Ballack imaju premalo prostora i naravno lopti. Još uvijek se traže, još uvjek se navikavaju jedan na drugoga. Roversi su bili u najmanju ruku ravnopravni do trenutka kad je Andre Ooijer (kupljen od PSV-a) prvi put pogriješio. U svom kaznenom prostoru je hrvačkim zahvatom srušio Johna Terrya u trenutku (58. minuta) kada je lopta letjela na drugu stranu šesnesterca Roversa.

Frank Lamprad je dosuđeni jedanesterac (ne baš sigurno) pretvorio u vodstvo Chelsea.

No ni tada osim Terrya i sjajnog veznjaka Michaela Essiena koji je odlično branio svoj teritorij, nitko nije asistirao i opasno napadao.

Tko zna kako bi se sve završilo da Mourihno konačno nije odlučio u igru poslati Didera Drogbu. Tek je tada napad Chelsea dobio na probojnosti (Ševčenko se skoro nije ni vidio).

U nekoliko navrata Drogba je brzinom, snagom i odličnom kotrolom lopte uzdrmao Roversovu obranu. U 81. minuti je ponovo žrtva bio Ooijer. Drogba ga je "okrenuo" i sa 13-14 metara iskosa topovskim udarcem "probušio"golmana domaćih Friedela.

Aston Villa nastavlja uspješno. U Villa Park su stigli 40-etak minuta prije početka. Golovima Moorea u 3 i Angela u 38 pobijedili su susjedni Newcastle sa 2-0.

Zanimljivo je da su "susjedi" gotovo zakasnili na početak susreta zbog pravog kaosa u prometu. U Villa Park su stigli tridesetak minuta prije početka susreta.

REZULTATI nedjeljnih utakmica 3. kola engleskog nogometnog prvenstva:

Blackburn Rovers - Chelsea 0-2 (Frank Lampard 49-11m, Didier Drogba 81)

Aston Villa - Newcastle United 2-0 (Luke Moore 2, Juan Pablo Angel 38)

Ponedjeljak:

Middlesbrough - Portsmouth

Momir Jelovac

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara