Početak Eura za Šveđane i Bugare

Početak Eura za Šveđane i Bugare

DANAS u 20.45 sati na teren lisabonskog stadiona Jose Alvade istrčati će reprezentacije Švedske i Bugarske.

Šveđani i Bugari današnju utakmicu smatraju najlakšom u skupini, a mišljenja su i da će upravo ovaj susret odrediti daljnji tijek natjecanja u skupini. Šveđani uoči susreta mogu odahnuti jer je sada gotovo sigurno da će nastupiti njihov kapetan Olof Mellberg čiji je nastup bio upitan, dok Bugari imaju problema s Martinom Petrovim koji je zbog ozljede lista propustio posljednja dva treninga.

Najjače oružje Šveđana je njihov napad. Zlatan Ibrahimović i povratnik u reprezentaciju Henrik Larsson bit će zaduženi za postizanje pogodaka, a na današnjoj utakmici taj posao bi im mogla olakšati i činjenica da je Bugarima najslabija karika u momčadi njihov zadnji red.

Bugari se najviše pouzdaju u svoj vezni red predvođen igračem Celtica Stilianom Petrovim. Usamljen u napadu nalazit će se odlični Dimitar Berbatov kojeg se vrlo dobro sjećaju i naši reprezentativci iz kvalifikacijske utakmice za Euro odigrane u Sofiji.

Švedska i Bugarska dosad su međusobno igrale 11 puta, a znatno uspješniji bili su Šveđani koji su pobijedili čak sedam puta. Posljednju utakmicu odigrali su 1999. u Stockholmu, a Švedska je slavila s 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu će suditi englez Michael Riley kojem će ovo biti debi na prvenstvima "starog kontinenta"

Švedska
Isaksson - Lučić, Jakobsson, Mellberg, Edman - Nilsson, Linderoth, Källström, Ljungberg - Ibrahimovic, Larsson.

Bugarska
Zdravkov - Ivailo Petkov, Pazin, Kirilov, Ivanov - Milen Petkov, Stilian Petrov, Hristov, Peev - Jankovic - Berbatov.

V.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara