Početak skijaške sezone: Jelušić i Fleiss spremne za dobar početak u Söldenu

Početak skijaške sezone: Jelušić i Fleiss spremne za dobar početak u Söldenu

Tekst: G.Š.
foto: AFP


VELESLALOMSKOM utrkom u austrijskom Söldenu počinje nova sezona svjetskog kupa za skijašice.

Naslov u Svjetskom kupu brani Amerikanka Lindsey Vonn, koja će u prvu utrku sezone startati kao 11. Vonn je nedavno osvojila ukupnu nagradu za skijašicu godine, a zadnja najbolja skijašica prije nje bila je Janica Kostelić prije osam godina. Amerikanka je stoga najveća favoritkinja za osvajanje ukupnog naslova, no daleko od toga da će joj posao biti lagan.

Pogotovo u Söldenu Vonn, koja nije specijalistica za tu vrstu utrke, će imati veliku konkurenciju. Braniteljica veleslalomsikog naslova Tanja Poutiainen izjavljivala je prije sezone kako očekuje iskorak, a dobru sezonu želi započeti odmah. U Söldenu velika očekivanja ima veteranka Anja Paerson, kojoj je ovo posljednja sezona, a baš će ta utrka pokazati koja je od skijašica u kakvoj formi. Naravno prijetanj su Hosp, Karbon, Mölgg...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da će skijašice imati ugodan start u sezonu, budući da se prognozira sunčan dan u Söldenu. Stazu je postavila njemačka trenerica Monika Berwein-Schmid, pa se očekuje da će Nijemice iimati nešto lakši zadatak u Austriji.

Od naših skijašica u Söldenu nastupit će Ana Jelušić i Nika Fleiss. Ana će startati kao 68., a Nika kao 75. Tijek utrke pratite na Indexu. U muškoj konkurenciji sezona počinje u nedjelju, također veleslalomom u Söldenu.

Startni brojevi prvih 10 skijašica u Söldenu:

1. Mölgg, 2. Göergl, 3. Poutiainen, 5. Maze, 6. Karbon, 7. Zettel, 8. Kirchgasser, 9. Pietilae-Holmner, 10. Paerson...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara