Počinje suđenje napadaču na francuskog policajca

Počinje suđenje napadaču na francuskog policajca
DVADESETOSMOGODIŠNJI Nijemac koji je prije pet godina tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Francuskoj 21. lipnja u Lensu udario francuskog policajca Daniela Nivela, nakon čega je Nivel šest tjedana proveo u komi, te ostao s trajnim oštećenjem mozga i poteškoćama u govoru, te kretanju, morat će se pojaviti na sudu u Bochumu zbog optužbi za nanošenje ozbiljnih ozljeda i narušavanje javnog reda i mira.

Četvorica izgrednika iz Lensa osuđena su u studenom 1999. godine, te dobila zatvorske kazne između tri i pol i 10 godina zatvora, dok se na početak postupka protiv glavnog izgrednika čekalo ovako dugo zbog prikupljanja dokaza i niza žalbi zbog kojih je suđenje bilo odgađano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Optuženik za udaranje Nivela također se tereti i za sudjelovanje u izgredima tijekom utakmica njemačkog prvoligaša Bochuma u prosincu 2000. godine i rujnu prošle godine.

Podjetimo, nakon tog napada na Nivela, tadašnji hrvatski izbornik Miroslav Blažević je uz sebe na klupi do kraja prvenstva imao kapu francuske policije kako bi izrazio podršku nesretnom Nivelu da se oporavi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara