Pogledajte Don Fabiovo ludilo: Capello očekuje otkaz ako ne pobijedi Sloveniju

Tekst: A.K./Totalsport
Foto: AFP

IAKO je uoči Svjetskog prvenstva malo tko to očekivao, dvoboj 3. kola u C skupini za englesku reprezentaciju je "biti ili ne biti".

Kalkulacija za Englesku u toj utakmici neće biti, jer je sve jasno. Pobjeda ih vodi u osminu finala, a u slučaju bilo kojeg drugog ishoda, Rooney i društvo pakiraju stvari i putuju kući! U takvu su se situaciju Englezi doveli nakon dva mršava remija, 1:1 protiv SAD-a i 0:0 protiv Alžira.

Izvor blizak talijanskom stručnjaku Fabiju Capellu, koji je baš na dan utakmice protiv Alžira napunio 64 godine, povjerio je Daily Mailu kako Capello "ne živi u iluziji da će ostati izbornik Engleske u slučaju neuspjeha protiv Slovenije". Nakon dvoboja protiv Alžira, talijanski trener odbio je komentirati vlastitu budućnost na klupi Tri lava.

"Prerano je o tome govoriti. Bit će vremena i za odgovor na to pitanje".

Početkom ovog mjeseca, potvrđeno je da će talijanski stručnjak na klupi engleske reprezentacije ostati do 2012. godine s time da je iz ugovora uklonjena klauzula prema kojoj je mogao napustiti posao po završetku Svjetskog prvenstva. Jasno, tada nitko nije slutio u kakve će igračke i rezultatske probleme upasti momčad koju vodi Capello.

"Ne živimo u iluzijama, ovo je nogomet. Novi ugovor predstavljao je obostrani izraz vjere u daljnju uspješnu suradnju. No, ukoliko Engleska ne prođe skupinu, očekujemo da će Engleski nogometni savez Capellu uručiti otkaz. No, stigli smo na ovo Svjetsko prvenstvo s duhom zajedništva, a taj duh moramo i dalje zadržati. Moramo ostati pozitivni" izjavio je izvor blizak Capellu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara