BOKS

Pogledajte kako je Amerikanka zadala najbrži nokaut u povijesti ženskog boksa

Pogledajte kako je Amerikanka zadala najbrži nokaut u povijesti ženskog boksa
Foto: Getty Images

SENIESA ESTRADA sinoć se upisala u sportsku povijest najbržim nokautom u povijesti ženskog boksa. Ta 28-godišnja Amerikanka zvana Super Bad sredila je Mirandu Adkins za samo sedam sekundi.

Odmah nakon što se oglasilo zvono za početak Estrada je napala protivnicu i zadala joj jedan, drugi, treći udarac, a zatim je s još četiri vezana direkta u glavu poslala protivnicu na leđa prije nego što je shvatila što ju je snašlo i ostala bez svijesti.

Estrada je privremena prvakinja prema WBA verziji u muha kategoriji i WBC (Silver) verziji u muhi junior, a ovo joj je bila 19. pobjeda u isto toliko mečeva. Adkins je doživjela prvi poraz u šestoj borbi karijere.

Estrada se trebala boriti protiv Jacky Calvo, ali ona se povukla zbog ozljede koljena pa je Adkins uskočila kao zamjena.

"Imam puno poštovanja prema njoj jer je istupila i pristala na ovu borbu, iako ja imam puno više iskustva. Kad je meč krenuo, pustila sam udarce i nisam se mogla zaustaviti. I ona je htjela mene ozlijediti pa sam išla na nokaut", rekla je Estrada nakon pobjede, za koju portal Boxing Scene piše da je najbrži nokaut u povijesti ženskog boksa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara