VIDEO Isinbajeva se rasplakala pred Putinom

VIDEO Isinbajeva se rasplakala pred Putinom

Screenshot (Youtube)

BEZ ruskih sportaša, osvojene medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru će manje vrijediti, kazao je ruski predsjednik Vladimir Putin na ceremoniji ispraćaja ruskih sportaša u Moskvi.

Putin je rekao kako isključenje brojnih ruskih sportaša s Igara u Riju "nadilazi zdrav razum i izlazi iz normalnih pravnih okvira", ali je spomenuo i doping zbog kojeg je Međunarodni olimpijski odbor (MOO) skoro izbacio Rusiju s OI.

"Vaše kolege iz drugih sportova će shvatiti da će vrijednost njihovih medalja biti manja, a pobjeda neće biti tako slatka. Jedan veći broj ruskih sportaša je nepravedno suspendiran i izbačen s Igara bez konkretnih dokaza da su kršili doping pravila", rekao je Putin, koji je ipak dodao da će Rusija u budućnosti poduzeti ozbiljne korake u borbi protiv dopinga.

Ceremonija ispraćaja ruske olimpijske reprezentacije odigrala se u Kremlju, uključivala je i molitvu u crkvi, a započela je polaganjem vijenaca na grob Neznanom junaku na zidinama Kremlja. Ruski olimpijci, njih oko 150 što je najmanji broj u zadnjih 50 godina, potom su prešli preko Crvenog trga kako bi se sastali sa Putinom, a među njima su bili i oni koji zbog suspenzije neće putovati u Rio, poput atletičara Jelene Isinbajeve i Sergeja Šubenkova. Isinbajeva, dvostruka olimpijska pobjednica, čak se rasplakala pred predsjednikom.

 

MOO je u nedjelju odlučio da neće suspendirati sve ruske sportaše s Igara, ali je pojedinačnim međunarodnim sportskim savezima ostavio mogućnost da sami odluče o suspenziji. Tako u Riju neće biti atletičara, svih 67 osim skakačice Darije Klišine koja je zadnje tri godine boravila u SAD-u, suspendirani su i plivači, kanuisti, dizači utega, boksači veslači, te mnogi drugi, a njihov broj prelazi stotinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara