POGLEDAJTE LUDNICU S DERBIJA Trganje stolica, tučnjave, bakljada

POGLEDAJTE LUDNICU S DERBIJA Trganje stolica, tučnjave, bakljada

Foto: Davor Javorović, Igor Kralj/PIXSELL, Index

BURAN derbi u Vinkovcima u finalu Kupa između Dinama i Hajduka (1:0). Burno je bilo i na terenu, ali i na tribinama na kojima se skupilo više od osam tisuća gledatelja.

Zbog straha od nereda i mogućeg sukoba Torcide i Bad Blue Boysa, organizirane su jake sigurnosne mjere, a za utakmicu je angažirano više od 240 redara i zaštitara.

Torcida se sukobila s policijom, Boysi su trgali stolice, Davor Šuker je izviždan...

20:30 Trenutak kada je policajac pogođen bakljom.

20:20 Novi sukob Torcide i policije. Tijekom bakljade jedan policajac pogođen je bakljom.

20:00 Došlo je do tučnjave između Torcide i interventne policije. Nakon što se situacija primirila, navijači Hajduka skinuli su transparente s ograde. 

19:45 Prvo poluvrijeme na tribinama je obilježilo trganje stolica Dinamovih navijača.

 

 

 

 

19:30 Ivan Kos, predsjednik Hajduka na odlasku, na tribini je, a ne u loži. 

 

 

19:20 Nakon što je Hajduk tražio jedanaesterac, a nije ga dobio, s tribina se zaorilo: HNS pederi, nogomet ste sjebali. 

 

19:00 Počela je utakmica, a uoči početka Davor Šuker je izviždan. "Cigane, cigane", orilo se s tribina. Boysi i Torcida raštrkani su po cijelom stadionu. 

 

18:45 Ovako su se hajdukovci zabavljali ispred stadiona.

 

18:30 Velike su gužve pred ulazima pola sata prije početka.

 

18:15 Navijače oko stadiona čuvaju jake policijske snage.

18:00 Dio navijača Dinama i Hajduka zajedno ide prema stadionu.

 

17:40 Ispred sjevera je ograđena ledina za navijače Dinama koji su stigli na stadion praćeni jakim osiguranjem. Oko stadiona HNK Cibalia na Bosutu policija drži svaki ugao i kontrolira svaki pokret navijača.17:30
Ogroman broj policajaca oko stadiona. 

 

17:00 Stigli su i suci. 

 

16:20 Veća skupina Boysa zagrijava se u nekoliko kafića kod glavnog gradskog trga. Većina njih je ovdje od jučer. Policija dežura kraj njih. Prema posljednjim informacijama, većina torcidaša stiže organizirano, očekuje ih se 2500.

15:00 Četiri sata do utakmice na ulicama Vinkovaca više je policajaca nego građana. 

 

 

 

Indexovi reporteri javili su se s puta za Vinkovce šest sati uoči derbija. Zasad sve protječe bez problema.

Na putu od Zagreba prema Vinkovcima policija kontrolira gotovo svako odmorište i benzinsku postaju. 


Upute za navijače

Za vrijeme utakmice finala Hrvatskog nogometnog kupa GNK Dinamo - HNK Hajduk, koja će se igrati u Vinkovcima danas od 19 sati, na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu.
 
Stadion NK Cibalia bit će otvoren za navijače od 16.30 sati, a ulaznice više nisu u prodaji.
 
Zbog opsežnih mjera sigurnosti koje će se poduzimati s ciljem onemogućavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona, policija poziva navijače da dođu što ranije.
 
"Preporučujemo da se koristi za dolazak u Vinkovce autocesta A3 Zagreb - Lipovac, koja ima izravan izlaz na Grad Vinkovce.
 
Policija će navijače HNK Hajduk prihvatiti na autocesti A3 na benzinskoj postaji Babina Greda, dok će navijače GNK Dinamo prihvatiti također na autocesti A3 na naplatnim kućicama Županja, kao i na prilaznim prometnicama Gradu Vinkovcima.
 
Pozivamo navijače da prilikom dolaska u Vinkovce i na stadion koriste sljedeća parkirališta:
- navijači GNK Dinamo će parkirati svoja vozila na parkiralištu u ulici H. V. Hrvatinića između prodajnih centara BONUS – OPEL na državnoj cesti D55 (ulaz u Vinkovce iz smjera Županja) te će biti prevezeni i poslije utakmice vraćeni autobusima gradskog prijevoza do stadiona NK Cibalia
- navijači HNK Hajduk će parkirati svoja vozila na parkiralištu uz teniske terene s južne strane stadiona NK Cibalia.
- ostali gledatelji i navijači će parkirati vozila na parkiralištu u ulici J. Matasovića, na prostoru kod HAK-a koji je na udaljenosti cca 300 metara od stadiona.
 
Na parkirališnim prostorima stadiona NK Cibalia bit će zabranjen promet i parkiranje zbog ograničenog broja parkirališnih mjesta, osim za akreditirana vozila.
 
Svi organizirani autobusi s parkirališnim propusnicama bit će propušteni do stadiona te će nakon iskrcaja biti upućeni na određena parkirališta do završetka utakmice.
 
Pozivamo navijače da se pridržavaju odredbi vezanih na Zakon o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o javnom redu i miru, osobito vezano za neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i uporabu pirotehnike.
 
Do 15,30 sati potrebno je donijeti velike transparente koji će se tada pregledati.
 
Od 15,30 do 16,30 sati bit će omogućeno postavljanje transparenata na ogradu stadiona (maksimalne visine do 1 m) kao i unošenje navijačkih rekvizita (bubnjevi, megafoni, veće zastave i sl.). Ukoliko je potrebno, zbog postavljanja transparenata, navijače je moguće i ranije dovesti u Vinkovce, no o tome policija mora biti obaviještena.
 
Kišobrani, boce, upaljači, kovanice i drugi predmeti pogodni za ozljeđivanje ili izazivanje požara neće se moći unijeti na stadion. Također neće biti moguć unos zastava ili transparenata dimenzija većih od 2 x 1 m, odnosno neprimjerenog sadržaja.
 
Ovim putem pozivamo sve navijače, posjetitelje i građane za fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminacijskog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice.
 
Ujedno koristimo priliku da obavijestimo posjetitelje kako će policija sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima vršiti video i foto snimanje uže zone i samog prostora stadiona.
 
Uporaba pirotehnike nije dozvoljena te će se oni koji je budu upotrebljavali procesuirati sukladno Zakonu o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima, a sve s ciljem kako bi susret prošao u primjerenom ozračju vrhunskog sportskog događaja."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara