VELIKI PROJEKTI HAJDUKA Širi se Poljud, planira pomični travnjak i traži prostor za kamp

VELIKI PROJEKTI HAJDUKA Širi se Poljud, planira pomični travnjak i traži prostor za kamp

Foto: HNK Hajduk

HAJDUKOV predsjednik Ivan Kos predstavio je danas projekt prvog proširenja Poljuda nakon 1979. godine, a osvrnuo se i na sve što je njegova Uprava napravila otkako je zasjeo na čelo kluba.

Kos je rekao da je u njegovom mandatu (posljednjih godinu i pol dana) oko 10 milijuna kuna potrošeno na infrastrukturu, izmijenjena su tri travnjaka, preuređene svlačionice i obnovljeni WC-i za gledatelje na stadionu.

"Bilo je do sada zahvata, ali nikada se Poljud nije širio. Ovo je prvi put da izlazimo iz svojih gabarita. Svi europski klubovi s kojima se mi kompariramo ili natječemo, otišli su naprijed, a da bismo mogli to pratiti, potrebna nam je infrastruktura", rekao je Kos na početku, pa nastavio o projektu Akademije na Poljudu.
 
  
"U sklopu projekta, zbog kojega smo se okupili, dobivamo dva mala skraćena igrališta, gdje ćemo znatno rasteretiti teren umjetne trave, koja ima svoj vijek trajanja. Dobit ćemo jako puno, u otvorenu školu moći ćemo uključiti još dvjestotinjak djece od pet do deset godina. Projekt je podijeljen u dvije faze: u prvoj će se raditi dva skraćena terena s reflektorima. Faza B su svlačionice i krov na pomoćnim terenima 1 i 2. Taj projekt mora zadovoljavati uvjete Druge lige", rekao je prvi čovjek Hajduka.

Time se želi rasteretiti glavni teren na kojem danas igraju i prvoligaška i drugoligaška momčad Hajduka.

"Predviđeni trošak je otprilike 6 milijuna kuna. Prva faza će koštati 2,5 milijuna kuna. Završit ćemo to sami, bez ijednog partnera. Za drugu fazu smo otvorili podračun koji će biti namjenski baš za Akademiju i svaki sponzor i donator će moći točno vidjeti gdje su namjenski potrošeni njegovih 1000, 5000 ili 50 000 kuna. Mi definitivno ovo guramo, to nam treba i s tim nećemo stati", poručio je Kos.

Drugi veliki projekt je nogometni kamp za koji još traže idealnu lokaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Došli smo do četiri lokacije kao potencijalne, od kojih niti jedna nema idealno posloženu priču. Stobreč ima samo 76 000 kvadrata i ne zadovoljava sve uvjete kampa, u Dugopolju je problem mikroklima. Što se Poljuda tiče, parcela prema Parku mladeži ima problem s konfiguracijom, a prema Dalmatincu su problem privatne parcele. Baško polje ima problem kanalizacije, struje, vode... Danas zvuči kao bajka da bi sve to moglo izgledati kao 'mala Antalyja', ali to je smjer u kojemu treba razmišljati."

"Radimo i na razvoju Internata. Nitko to nema na području jugoistočne Europe. To bi bio Internat svih sportova, ne samo nogometa. Tim projektom bismo povećali bazu, a pokazujemo i da ne mislimo samo na nogomet nego i na druge sportove."

Sljedeći projekt je "Arena Poljud".

"Mi smo u izradi idejnog rješenja, zajedno ćemo s akademskom zajednicom elaborirati studiju isplativosti da to ne bude samo nogometna Arena. Vidjeli smo što može donijeti Ultra festival koji traje samo tri dana. Kad bismo prilagodili Poljud, našli tehnološko rješenje da travnjak može podnijeti nogomet pa koncert. Cilj je napraviti i zonu restorana, kafića, da se koncerti mogu održavati i u ožujku ili listopadu."

"Nadam se jednog dana i boljem odnosu sa Savezom jer je logično i prirodno da se nacionalni kamp radi u Splitu, a ne u kontinentalnoj Hrvatskoj. Ne radi animoziteta, nego i zbog logike, prirode, sunčanih i kišnih dana. Nadam se da će i oni gore početi normalno razmišljati i da ćemo dobiti potporu", rekao je Kos.
 

 


 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara