Pogledajte što hrvatski predsjednik misli o nogometu svoje zemlje: Tamo vam je malo mafija...

Foto: Goran Mehkek / Cropix

NEVJEROJATNO. Hrvatski predsjednik na gaži u L.A.-u s osmijehom na licu, uz piskutavi tonalitet, na pitanje o gradu domaćinu hrvatske nogometne reprezentacije, odgovara:

"Reprezentacija bi trebala ići okolo. Nije na predsjedniku da o tome odlučuje. Znate, tamo vam je malo neka mafija... Mafija...", uz šeretski osmijeh i štreberski pogled iza naočala, kao da govori o dojmovima sa srednjoškolskog plesnjaka, hrvatski predsjednik priča o stanju u hrvatskom nogometu.

Predsjednikovo ćaskanje s upornim hrvatskim iseljenicima, momcima s portala Croatian Soccer Report, najzornije nam prikazuje kakva je uistinu percepcija hrvatskog nogometa. Ako se naš predsjednik u neobaveznom razgovoru, nakon pretresanja navijačkih preferenci i vlastitih sportskih navika, može, ne mrtvo-hladno, već uz osmijeh, prebaciti na neku tamo "mafijicu" u domovini, onda možemo samo zaključiti da ona više nije novost u okvirima hrvatskog nogometa. I nikom ništa. Čak i simpatično zvuči; neka tamo mala mafija....

"Da se mene pita, nacionalna momčad bi igrala po svim gradovima u Hrvatskoj, pa i u inozemstvu. Zašto ne, primjerice, i u SAD-u", raspleo je Josipović priču o silovanju reprezentacije koje se ovih dana provodi između juga i sjevera.

HNS je izletio pred rudo. Vlatku Markoviću nije sjela "tvrda kita", pa je u suradnji s Izvršnim odborom HNS-a pogurao prijedlog po kojem bi izabrana nogometna vrsta Hrvatske igrala svoje utakmice na samo jednom stadionu, a Drago Katalenić se izlanuo da bi taj grad trebao biti Zagreb.

Slijedom te objave, na Poljudu su objavili rat Vlatku Markoviću i Hrvatskom nogometnom savezu, u koji su uključeni ne samo čelnici splitskog kluba već i navijači kluba iz grada podno Marjana. Tako posljednjih dana Splitom niču grafiti koji Markoviću, primjerice, poručuju da je Platinijeva marioneta. Taman kad je Marković, dovodeći reprezentaciju u Split, želio pokupiti i koji glas uoči izborne skupštine...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara