"Pogledao sam Draženu u dlan i rekao mu: Brate moj, imat ćeš nesreću"

"Pogledao sam Draženu u dlan i rekao mu: Brate moj, imat ćeš nesreću"

MIRKO MILIĆEVIĆ igrao je zajedno u Ciboni s Draženom Petrovićem. Danas tvrdi da je predvidio prometnu nesreću kod njemačkog Denkendorfa 7. lipnja 1993. kad je život izgubio najbolji hrvatski košarkaš svih vremena.

"Ovo nisam nikad nikome ispričao. Dražen je bio moj dragi prijatelj. Rekao sam mu 1990. godine što će se dogoditi. Pogledao me kako me pogledao... Bio sam u Marbelli 1993. godine kada sam čuo vijest na televiziji da je stradao. Nažalost, tri godine prije toga ja sam mu rekao što će se dogoditi", rekao je za Telegraf.

Potom opisuje kako je došlo do cijele priče.

"U Saloonu smo bili Aco Petrović, Dražen i ja. Kasnije je došla i njegova tadašnja zaručnica Renata. Prilazi Dražen i kaže mi: 'Ajde, genije, da pogledaš, zaručili smo, trebamo se vjenčati.' Htio je da mu gledam u dlan, pogledam njezin, a onda i dlan od Dražena i ne kažem ništa. Pita me što sam vidio, a ja mu kažem: 'Slušaj, ako ti oženiš Renatu, ja ću oženiti Adolfa Hitlera, a ja sam bliži Hitleru nego ti njoj.' Rekao sam mu da se fokusira na košarku", priča Milićević pa dodaje:

"Nakon mjesec i pol dana me je opet pitao, a onda sam mu rekao: 'Brate moj, stoji ti saobraćajka, nek' ti je Bog na pomoći.'"

Bivši košarkaš Milićević objašnjava kako je sposobnost proricanja budućnosti naslijedio od bake koja je bila vidovita.

"Sreo sam ga mjesec dana prije nesreće. Malo ljudi zna da je Dražen već bio u avionu kada je tadašnja djevojka došla po njega. Imali su dva slobodna dana, rekao je Aci da ide s njom i premjestio se iz aviona u automobil. To je bila sudbina."

Uz sve ovo, tvrdi kako je mogao predvidjeti kako će koja utakmica završiti.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara