Pojačava se sukob na relaciji Hrvatski dragovoljac - HNS

NA SJEDNICI HNS-ove Komisije za natjecanja nije donesena odluka o suspenziji NK Novalje iz kvalifikacijskih natjecanja za prelazak u 1. HNL pa se danas s početkom u 17 sati u Vinkovcima igra prva kvalifikacijska utakmica između Cibalije i Novalje.

Jučerašnjim odlukama Komisije (verificirani su rezultati i tablice 2. HNL, kvalifikacije se igraju sukladno kalendaru natjecanja te se zadužuje vodstvo 2. HNL da realizira prvi krug kvalifikacija) nisu zadovoljni u Hrvatskom dragovoljcu iz kojeg poručuju da će se žaliti FIFA-i i UEFA-i.

"Opet smo izigrani krajnje perfidno! Inzistirao sam da udruga glasa o svemu, no predsjednik Zdravko Kaptalan naglasio je da će presuditi Komisija za natjecanje. Sve je usmjereno protiv nas, pozvat ćemo ostale klubove na neposluh jer se ne poštuje ni jedan pravilnik. Očito je dovoljno skupiti tri birtaša i dovesti tri Brazilca, tko mari za mladež, djeca ne moraju ni igrati. Ne poštuje se ni jedna odredba, čak ni ona koju je potpisala Vlada RH. U HNS-u vlada anarhija" – ogorčeno je rekao predsjednik Hrvatskog dragovoljca Ivica Perković.

Perković je za danas, kada se sastaje Izvršni odbor HNS-a, najavio prosvjed dragovoljaca-juniora koji će u Rusanovoj 13 izraziti negodovanje HNS-ovom šutnjom na očiti propust. NK Novalja prema postojećem stanju u klubu ne može dobiti licencu za igranje u 1. HNL, međutim prvim mjestom u 2. HNL – Jug, momčad s Paga je osigurala kvalifikacije za ulazak među prvoligaše.

Sportske novosti doznaju kako HNS-ova Komisija nema ingerenciju nad Udrugom drugoligaša koja je na vrijeme bila obaviještena o propustima u Novalji zbog kojih klub nije smio sudjelovati niti u 2. HNL. Međutim, izgleda da nitko nije očekivao da će Pažani dogurati tako daleko.

Danas pak nitko ne preuzima odgovornost za očiti propust, a isto tako nitko iz HNS-a otvoreno ne upozorava na propust. Ruka ruku mije....

Podsjetimo, Novalja danas s Cibalijom igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za ulazak u 1. HNL. Odigravanje te utakmice se ne može spriječiti, no ona može naknadno biti poništena. Ne uspije li Novalja preko Vinkovčana izboriti ulaz u 1. HNL, ostaje joj popravni ispit s 11-plasiranom momčadi 1. HNL, a isto vrijedi i za vinkovačku Cibaliju.

Što bi na sve to rekao utemeljitelj i bivši predsjednik Dragovoljca pokojni Stjepan Spajić?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara