Pokrivač se "opravdao": Ne sjećam se kada sam prije Engleza odigrao pravu utakmicu

Tekst: A.K.
Foto: AFP

TEŠKO je kriviti Nikolu Pokrivača zbog katarstrofalne igre na lijevom boku protiv Engleske, jer pojavio se na neprirodnoj poziciji ali "argumenti" koje je ponudio za lošu predstavu, sigurno mu neće pomoći.

"Dobio sam priliku igrati na Wembleyju. Takva prilika pruža se možda samo jednom u životu. Tko bi u tom trenutku rekao izborniku 'ne mogu. U tom trenutku nisam mogao kazati kako tu poziciju neću moći odigrati, kako mi ne leži. Nisam i gotovo." izjavio je za Sportske Novosti.

Lijevog beka sam posljednji put igrao prije pet godina, ali tko bi odbio istrčati na Wembleyu

Ipak. s naknadnom pameću, Pokrivač misli da se ipak trebao zahvaliti na bekovskoj ponudi, bez obzira na čast istrčavanja na Wembleyu...ili ipak ne: "Možda sam izborniku Biliću ipak trebao kazati da ne mogu. Sad ispada da bi to bilo najbolje. No, lako je sad promišljati što bi bilo najbolje kad je sve završilo. I izbornik Bilić i ja mislili smo najbolje."

Nikola se inače prisjetio da je posljednji put na kobnoj poziciji igrao prije pet godina u Varteksu.

Osim ovog opravdanja, Pokrivač nudi još jedno, kako zbog toga što je pao u nemilost trenera Lacokmbea u njegovom bivšem klubu Monacu, odavno nije igrao: "Niti se ne sjećam kad sam odigrao posljednju pravu utakmicu prije te s Englezima. Nisam igrao posljednje četiri utakmice francuskog prvenstva, trenirao sam s drugom momčadi Monaca. Odigrao sam tek jednu u pripremama."

Pokrivaču možemo osvježiti pamćenje podsjećanjem da nije baš točno kako je posljednju "pravu" utakmicu odigrao u davnoj prošlosti: za njegov novi klub, Red Bull Salzburg debitirao je (i postigao pogodak) u prvom nastupu za austrijskog prvaka, 29. kolovoza, samo deset dana prije debakla na Wembleyu.

Nadam se prilici i u Kazahstanu, ali ne na lijevom boku

Usprkos svemu, Pokrivač nije klonuo duhom kad su u pitanju šanse Hrvatske da se plasira u dodatne kvalifikacije i njegova reprezentativna budućnost:

"Nakon što sam dobro odigrao protiv Poljske na Euru, praktično više nisam nastupao za reprezentaciju, tako da jedna utakmica ne može biti mjerilo. Nadam se da će mi izbornik pružiti priliku u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici kod Kazahstana, ali da to neće bit na lijevom boku."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara