Policajci u civilu "pročešljali" poljudske tribine tražeći navijače u majicama Hajduk Jugend


NA JUČERAŠNJOJ utakmici osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Intera, policajci u civilu PU splitsko-dalmatinske dobili su zadatak da "pročešljaju" tribine Poljuda kako bi detektirali pripadnike Torcide i ostale navijače odjevene u crne majice sa spornim grbom Hajduka, te natpisom Hajduk Jugend.

Dio policajaca u civilu, navodi Glas Dalmacije, iz svojih zasjeda su dalekozorima motrili navijače ne bi li eventualno otkrili prestupnike u nedozvoljenim majicama koje promiču Hitlerovu ideologiju.

Neslužbeno se doznaje da tijekom cijele utakmice nije otkriven niti jedan navijač u spornoj majici. A mnogim policajcima bilo je nejasno zbog čega su bili na zadatku otkrivanja onih koji nose majice, umjesto da se operativnom obradom krenulo u otkrivanje proizvođača istih.

"Zbog takvih smo se već naplaćali kazni!"

U NK Hajduk izdali su pismeno priopćenje za javnost u kojem ističu svoje zgražanje zbog zloporabe klupskog znakovlja.

"Tko je u kandže nacističkog orla umjesto Hitlerove svastike smjestio grb Hajduka? Suludo i protivno politici kluba i politici Republike Hrvatske čiji je cilj antifašistička Europa. Ograđujemo se i osuđujemo autore takvog znakovlja, a posebno one koji se pod krinkom navijačke skupine Torcida s takvim znakovljem predstavljaju kao navijači Hajduka. Zbog takvih i sličnih Hajduk je platio mnoge kazne." - stoji u reagiranju splitskog kluba.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara