Policija: Prije i za vrijeme utakmice Dinamo-Hajduk privedene 92 osobe

PRIJE i za vrijeme odigravanja utakmice Dinamo Hajduk u policiju su privedene ukupno 92 osobe, od čega 62 pripadnika navijačke skupine BBB, 28 pripadnika Torcide te dvije osobe koje nisu pripadnici navijačkih skupina, ali su sudjelovali u incidentima vezanim uz utakmicu, priopćila je zagrebačka policija u nedjelju navečer.

Od njih 36 ih je privedeno preventivno sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, od čega pet maloljetnih osoba, te jedan austrijski državljanin zbog posjedovanja pirotehničkih sredstava. Jedan belgijski državljanin zadržan je do uredovnog radnog vremena suca za prekršaje zbog posjedovanja opojne droge, a protiv 53 osobe bit će podnesene prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz zakona o javnom redu i miru i o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U 15,15 sati u Aveniji Dubrava jedan je 51-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti na štetu prometnog policajca koji je postupao radi više uzastopnih prometnih prekršaja. Nakon dovršene kriminalističke obrade protiv počinitelja bit će podnesene kaznena i prekršajne prijvave.

U 19,10 sati na križanju Budakove ulice i Ulice Svetice pripadnici navijačke skupine BBB bacali su staklene predmete prema policijacima radi čega su tri osobe privedene te će nakon dovšrene obrade biti prekršajno prijavljene, a jednoj od privedenih osoba pružena je liječnička pomoć.

Policiji je prijavljeno i oštećenje jednog autobusa splitskih registarskih oznaka kojem su razbijena stakla, priopćila je policija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara