NAVIJAČI

Policija spriječila sukob Torcide i Boysa u Zagrebu: Našli letve, rakete, drogu

Policija spriječila sukob Torcide i Boysa u Zagrebu: Našli letve, rakete, drogu
Foto: PU zagrebačka

ZBOG učestalih navijačkih sukoba proteklih tjedana te nakon ozljede vatrogasca na utakmici na Poljudu, policija je uvela pojačane kontrole uoči utakmica HNL-a.

Posljednji izgred dogodio se proteklog vikenda u Karlovcu, gdje su huligani koji se povezuju uz Torcidu, divljali i razbijali u centru grada.

U navijačkim krugovima brzo se pročulo da su tražili Boyse, a na to je bila spremna policija u Zagrebu.

U akciji provedenoj kod Doma sportova, u blizini stadiona na kojem su igrali Lokomotiva i Hajduk, uhitili su gostujuće navijače naoružane letvama i bakljama, a na istom su području uočeni i navijači drugog kluba, izvijestila je PU zagrebačka.

Pretpostavlja se da se radi o navijačima Dinama, kojima su se torcidaši htjeli osvetiti za "sačekušu" na autocesti kod Macole. Jedan torcidaš priveden je i za vrijeme utakmice Lokomotive i Hajduka zbog paljenja pirotehničkog sredstva i pružanja otpora službenim osobama prilikom postupanja.

Uhićen je i navijač koji je zapalio baklju na utakmici i pružao otpor

Voditelj Službe za osiguranja PU zagrebačke Goran Karnovšek govorio je o postupanju policije prije, tijekom i nakon utakmice između NK Lokomotiva i HNK Hajduk koja je odigrana u nedjelju. Temeljem saznanja od Policijske uprave splitsko-dalmatinske da bi na utakmicu mogao doći veći broj navijača gostujućeg kluba (oko 800 navijača), a imajući u vidu sukobe proteklih tjedana, policijski službenici su pojačano opservirali pojedina područja, s naglaskom na zone uobičajenog kretanja i boravka navijača.

"Prije utakmice, oko 15 sati policijski službenici VII. policijske postaje Zagreb su u zoni Doma sportova zatekli 14 osoba, koji su kad su uočili policijske službenike odbacili dvije drvene letve i pirotehničko sredstvo. Policijski službenici su sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima osobe zadržali te su preventivno dovedeni u službene prostorije, dok su za vrijeme postupanja u široj zoni policijski službenici zamijetili i od ranije poznate navijače drugog kluba te je time vjerojatno spriječen njihov sukob.  

Također vezano za postupanje policije prije utakmice, policijski službenici su u autobusu zagrebačkih registarskih oznaka koji je prevozio 50-ak gostujućih navijača pronašli vrećicu s 20 pirotehničkih sredstava (dvije signalne rakete i 18 ručnih baklji). Utvrđen je vlasnik pronađenih pirotehničkih sredstava, 27-godišnjak koji je zbog prekršaja iz čl. 4 st. 1 Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima procesuiran i prepraćen na Prekršajni sud u Zagrebu.

Isto tako, procesuiran je 21-godišnjak koji je tijekom utakmice na istočnoj tribini zapalio pirotehničko sredstvo i pružao otpor policijskim službenicima prilikom privođenja te je uz uporabu sredstava prisile doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, a potom i na Prekršajni sud u Zagrebu zbog počinjenog prekršaja iz čl. 39.st 1 t.3 Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i čl.16 Zakona o osobnoj iskaznici. Iz šire zone u službene prostorije dovedene su i procesuirane još tri osobe, dvije zbog droge i jedna zbog pirotehničkog sredstva", izvijestili su iz PU zagrebačke. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara