Pomirba Edmunda i Romarija

BIVŠI brazilski reprezentativac Edmundo (32), koji je zbog burnog temperamenta dobio nadimak "Animal" (Životinja) pridružio se Fluminenseu iz Rio de Janeira.

Ta vijest ne bi pobudila veću pažnju da u Fluminenseu ne igra još jedan veteran, Romario (38), koji je slavniji od Edmunda, a s kojim se posvadio prije 4 godine kad su obojica bili članovi Vasco da Game.

Do svađe je došlo na terenu jer je svaki od njih htio izvoditi najstrože kazne, a da se ne trpe jasno se vidjelo nakon što bi neki od njih dao gol, a onaj drugi okrenuo glavu i odbio sudjelovati u slavlju.

Naposljetku su prestali govoriti kad se pročulo da je Romario vrata jednog od klozeta u svom baru "Cafe do Gol" ukrasio karikaturom Edmunda i njegove tadašnje djevojke.

Činilo se da su im se putovi za sva vremena razišli, ali da bi Fluminense, koji ne stoji bogzna kako na brazilskoj ljestvici isplivao iz opasnih, trebao mu je uz Romarija još jedan dobar napadač. Izbor je pao na Edmunda koji se prošlog mjeseca došao sukobio s vodstvom Vasco da Game pa je odlučio promijeniti klupske boje.

Na pitanje novinara - kako će dočekati "Životinju" na prvom treningu? - Romario je diplomatski odgovorio: "Sad smo stariji, pogotovo ja. Što se mene tiče stari je sukob zaboravljen. Ako Edmundo bude dobro igrao i postizao golove ja ću mu prvi čestitati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ratne su sjekire u nuždi zakopane, ali... Edmundov ego je neutaživo gladan incidenata pa nitko ne može garantirati da se opet neće sukobiti s Romarijem.

U karijeri je Edmundo 33 puta igrao za Brazil u razdoblju od 1992. do 2000. U međuvremenu je dva puta boravio u Italiji igrajući za Fiorentinu i Napoli, ali bez većeg uspjeha. Na Apeninima je više upamćen po sukobima s protivničkim igračima i suigračima nego po dobrim igrama i pogocima.

Dok je igrao za Palmeiras u dvije je godine pet puta dobio crveni karton. Jednom, kad je pljusnuo suca iskljućenje je popraćeno 40-dnevnom zabranom igranja. Godine 1997. zabio je rekordnih 29 golova za Vasco kojemu je pomogao osvojiti naslov prvaka države, ali je tijekom tog prvenstva ček 7 puta bio izbacivan iz igre. Dvije godine kasnije prvostupanjski ga je sud kaznio zatvorom u trajanju od 4 godine zbog prometne nesreće u kojoj je troje ljudi poginulo. No u zatvoru je proveo samo jednu noć jer je usvojena žalba njegovog odvjetnika koji je dokazao da njegov klijent nije skrivio nesreću.

Iste godine opet je dospio na naslovnice brazilskih listova jer je na proslavi prvog rođendana njegove kćerke angažirao nekog cirkuskog artista s čimpanzom koju je Edmundo pred fotoreporterima "natočio" pivom što je toliko ozlojedilo ljubitelje životinja u Brazilu koji su od vlade tražili da bude izveden opred sud i kažnje. Očigledno nisu uspjeli, "Životnija" se još jednom spasio od "kaveza".

(Hina) mi

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara