Portugalci traže brisanje Ronaldovog žutog kartona: "Najveće bi zvijezde trebale biti zaštićenije"

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

PORTUGALSKI nogometni savez zatražio je od Međunarodne nogometne federacije (FIFA) da izbriše žuti karton "dodijeljen bez razloga" Cristianu Ronaldu.

Napadaču madridskog Reala javna je opomena pokazana u 21. minuti utakmice protiv Obale Bjelokosti odigrane u utorak u sklopu prvoga kola skupine G Svjetskog nogometnog prvenstva kojem je domaćin JAR.

Dobio ga je Ronaldo nakon što se sucu utakmice Jorgeu Larriondi požalio na start bjelokošćanskog braniča Guy-Rolanda Demela. Uz kapetana portugalske reprezentacije i Bjelokošćanin je istovremeno kažnjen na jednak način.

Portugalski nogometni savez tvrdi da je Ronaldo bio "gurnut i vrijeđan" od suparničkog igrača, no da na provokaciju nije odgovorio već mirno odšetao dalje. Spominje se i nedosljednost u sudačkom kriteriju.

Ronaldo: Najveće bi zvijezde trebale biti zaštićenije     

Prvo ime portugalske vrste, član madridskog Reala Cristiano Ronaldo požalio se na grubu igru kojom suparnici zaustavljaju najbolje nogometaše na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Ronaldo je zaradio žuti karton u utakmici 1. kola protiv Obale Bjelokosti nakon što ga je pokosio Guy-Roland Demel.

Najskuplji nogometaš današnjice je uzvratio Bjelokošćaninu uvredom, a potom se požalio i sucu koji mu je nakon svega dodijelio opomenu.

"Najveće zvijezde suci trebaju štititi više nego što to čine na ovom SP-u. Nekad mi odluke sudaca stvarno nisu jasne. Njihova je dužnost da stanu u zaštitu najboljih igrača", poručio je Ronaldo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara