Posljednji tango: Iz HNL-a bježi i Ante Rukavina

ČOVJEK koji vuče sve poteze u karijeri Šibenčanina Ante Rukavine nevoljko se jučer rano ujutro javio na mobitel i odbrusio: "Nemam pojma ni o čemu. Niti sam u Hrvatskoj."

Siniša Šošo nikada nije štedio na rječniku, a vrlo često su se njegove "provale" pokazale istinite. Kada je Rukavinu svojedobno obećao Branku Grgiću, još u jesen vikao je da mali ide u Hajduk prije ljeta. I mali je otišao. Jučer skrbnik Hajdukovog napadača nije izrekao niti riječ o poslu koji se kuha.

Znalo se da Turci dolaze i nude Rukavini 700 tisuća eura po sezoni, uz odštetu Hajduku između 3 i 4 milijuna eura. Baratalo se konkretnim ciframa, tri dana potezala se tragikomična-predstava za javnost u kojoj je svaki Hajdukovac pričao svoju priču, o "klubu koji ne prodaje ključne igrače,  nego ruši sve pred sobom i osvaja naredno prvenstvo." Na vidjelo su izašli svi narušeni odnosi, ponajprije između Mirka Klarća i ivice Šurjaka, koji nije mogao surađivati niti s mudrim Sergijem Krešićem. Uglavnom, Hajduk je zakazao na elementarnoj profesionalnosti, a Klarić je besramno lako promijenio ploču i uoči utakmice s Dinamom poručio: "Rukavina može otići. Nezadovoljan igrač nam ne treba."

Kada je Šoše za kraj razgovora dodao još i: "Sve pitajte one u Hajduku", neke stvari postale su jasne. Nakon utakmice s Dinamom sastali su se zastupnici Ante Rukavine s trenutnim vodstvom Hajduka i zatražili hitan raskid ugovora, kako bi Rukavina mogao otići u drugi klub.
Službena ponuda, tvrdi se, nije došla, barem ne od turskog Trazbonspora. Pregovori s Turcima, štoviše, zapeli su na godišnjoj plaći Ante Rukavine, a u igri se ionako pojavio Monaco...

No, vrlo brzo će se saznati detalji priče koja se odvijala u pozadini Dinamovog otužnog slavlja na Poljudu, saznat će se cifre, posrednici i razne sitne pikanterije. Najvažnija je stvar u cijeloj priči ipak je ta da još jedan mladi, talentirani nogometaš odlazi. I raspast će s jedna momčad Hajduka koja mogla do rezultata.

Zvučalo bi patetično da sezona iza nas nije bila sezona nikad jače emigracije. Apsolutno svi žele napustiti HNL i to ne skrivaju. Transferirali smo igrače za rekordne iznose, a nogomet  nam nikad nije bio siromašniji. I nema naznaka da će uskoro biti bolje.

D.R.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara