Poslušajte "objektivnog" komentatora: Sačuvaj Bože da Cibona dođe do šuta...e jebiga! Op..oprostite!

Foto: Andrija Lučić/Cropix

UZBUDLJIVI dvoboj četvrtfinala košarkaškog Kupa Krešimira Ćosića u zadarskom Višnjiku, između domaćina i Cibone, pripao je Zadru košem Ante Delaša u posljednjoj sekundi (90:89), ali osim njega, ili strijelca 44 koša za domaće Gorana Vrbanca, taj susret ima još jednog junaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zadarski košarkaški entuzijast Umberto Piasevoli je na Hrvatskom radiju - Radio Zadru, bio stručni sukomentator utakmice reporteru Željku Kapelariju i u žaru borbe su mu izletjele riječi primjerenije navijaču na tribini, nego komentatoru koji svoje misli šalje u tisuće ušiju i domova.

Kada je Cibonin Davor Kus krenuo u akciju za šut na zadarski koš, Piasevoli je zavapio: "Sačuvaj Bože da Cibona dođe do laganog šuta...e jebiga! Op..oprostite!" Na njegovu žalost, Kus je pucao, a nakon što je opsovao, shvatio je što je učinio i odmah se ispričao. Kao što možete čuti na kraju zapisa, kolega mu napominje: "Prijenos je živo tkivo", a on mu odgovara: "Rekao sam to jednom, oprostite."

Kada su Zadrani i košarka u pitanju, ništa čudno. Njima se tu jednostavno zacrni pred očima i zaborave na sve: Pa tako dvojac komentatora (koji prijenos rade za lokalni radio, ali koji je pod kapom javnog i državnog) cijelo vrijeme prijenosa o Zadru govore u prvom licu množine, a Delašev pobjednički koš poprate urlicima oduševljenja.

Ili Piasevolijevim riječima; "jebeš" objektivno novinarstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara