Esport

Postoji liga u kojoj vozite traktor i slažete bale sijena za dva milijuna kuna

Postoji liga u kojoj vozite traktor i slažete bale sijena za dva milijuna kuna
Screenshot: YouTube

GIANTS Software, tvorci popularnog Farming Simulatora, najavili su esport ligu vrijednu 250 tisuća eura (1,86 milijuna kuna). Popularna franšiza tako će dobiti veliko esport natjecanje u kojem će digitalni farmeri kroz deset turnira moći osvojiti bogate novčane nagrade. 

>Ovako izgleda budućnost? Gamer na stazi brži od bivšeg pilota F1

Prva igra Farming Simulator serijala izašla je 2008., a otad je izašlo i šest nastavaka. Onaj posljednji, Farming Simulator 19 iz kraja prošle godine, u prvih je deset dana prodan u više od milijun primjeraka. Radi se o igri koja je dostupna za sve aktualne platforme u kojoj igrači na svojoj farmi rade sve, od pripreme i obrade tla koristeći različita vozila pa sve do uzgoja životinja.

Tvorci serijala Giants Software najavili su Farming Simulator League koja će se sastojati od 10 turnira u Europi, na kojima će se timovi natjecati u tri na tri modu baliranja i slaganja sijena, a sve će završiti na FarmConu 2020. Ukupni nagradni fond iznosi visokih 250 tisuća eura, od čega će pobjedniku pripasti čak 100 tisuća. Potvrđeno je da će se dio turnira održati u sklopu nekih od najvećih gaming sajmova u Europi poput Paris Gaming Weeka i Gamescoma, a natjecanje je već privuklo velike sponzore poput Logitecha i Intela. 

Giants Software je dobro istražio potencijale esporta organizacijom Farming Simulator Championshipa prethodnih godina. Očito su rezultati bili više nego zadovoljavajući pa su se odlučili na idući veliki korak i organiziranje službene esport lige. Manja natjecanja u Farming Simulatoru su se održavala i ranije, uglavnom u sklopu agrikulturnih sajmova.

Farming Simulator ne treba podcjenjivati, već je dugo prisutan na tržištu i svakom novom igrom privlači sve više igrača. Gdje ima igrača ima i potencijala za esport koji obično ne povezujemo s ovakvim naslovima. U Giants Softwareu vjeruju da su pronašli pravu formulu s poljoprivrednim i igraćim elementima koju će mnogi smatrati izrazito zabavnom.

Tko će prije na digitalnim poljima izbalirati sijeno i posložiti bale sada je i esport sa službenom ligom vrijednom 250 tisuća dolara. Esport je time osjetno zakoračio u poljoprivredu, gospodarsku djelatnost koju uglavnom povezujemo sa starijim generacijama, a ovakva esport liga mogla bi imati značajne benefite za jedne i druge te u esport industriju privući nove ulagače.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara