Potpisan ugovor koji određuje budućnost Hajduka: Navijači mogu postati vlasnici kluba

Potpisan ugovor koji određuje budućnost Hajduka: Navijači mogu postati vlasnici kluba

Foto: Hina

UDRUGA Naš Hajduk sklopila je danas ugovor sa tvrtkom Tommy, koja je jedan od najvećih dioničara Hajduka, nakon što su usuglasili stavove oko budućnosti Hajduka. Podsjetimo, ranije su se članovi kluba okupljeni oko projekta Naš Hajduk usprotivili "Tommyjevoj" većoj ulozi u klubu želeći spriječiti vlasnika Tomislava Mamića da postane većinski dioničar. Ovim ugovorom Mamić je obećao da neće pokušati steći više od 50% udjela u klubu, a podržan je projekt Našeg Hajduka, stjecanje većinskog paketa od strane navijača.

Priopćenje udruge Naš Hajduk prenosimo u cjelosti:

"Predstavnici tvrtke Tommy danas su potpisom ugovora podržali projekt Naš Hajduk kojim se među članovima omogućavaju demokratski izbori za predstavnike u Nadzornom odboru i pokreće stjecanje većinskog paketa dionica Hajduka od strane navijača.

Ovim ugovorom g. Tomislav Mamić u ime tvrtke koju zastupa obvezao se da neće, bilo osobno, bilo preko povezanih društava ili trećih osoba steći udio u vlasništvu nad HNK Hajduk Split š.d.d. veći od 50% te se obvezao da u slučaju dokapitalizacije u istoj može zadržati isti udio koji je imao prije dokapitalizacije. Također, usuglašeno je i da u slučaju prodaje dionica udruga Naš Hajduk ima pravo prvokupa te će udruga Naš Hajduk predlagati najmanje 65% članova NO-a provedbom izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači su najveći jamac uspjeha, što je vrlo konkretno dokazano spašavanjem Hajduka u proteklih pet godina, a to je prepoznala i tvrtka Tommy čiji se predstavnik vratio u Nadzorni odbor te je danas podržala projekt narodnog kluba. Vjerujemo da se potpisivanjem ovog ugovora otvaraju nove mogućnosti za ostvarenje tog projekta, odnosno stjecanja većinskog vlasništva od strane članova i navijača, te pozdravljamo namjere tvrtke Tommy da ovim potezom pokaže društvenu odgovornost.

Današnjim potpisom ugovora Udruga je dobila snažnog partnera u ovom procesu.

Od početka ove godine, kada je objavljeno da se navijači Hajduka putem udruge Naš Hajduk uključuju u prikupljanje sredstava za stjecanje dionica kluba, u Hajduk se učlanilo više od 11 tisuća članova, što je direktna potvrda podrške ovom projektu. Osim daljnjeg omasovljenja članstva, udruga Naš Hajduk u skoroj budućnosti će predstaviti dodatne akcije prikupljanja sredstava kojima će navijači steći većinsko vlasništvo i tako osigurati da Hajduk zauvijek ostane u rukama onih zbog kojih postoji i koji ga bezrezervno i bez interesa uvijek vole.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara