"Potreseni" Morales se vratio iz Čilea: Srećom, moja obitelj nije stradala

"Potreseni" Morales se vratio iz Čilea: Srećom, moja obitelj nije stradala

Tekst: J.C.
Foto: Vjekoslav Skledar / Cropix

"ZAHVALAN sam Dinamu što su mi omogućili da odem po suprugu i provjerim u kakvom su stanju članovi moje obitelji. Srećom, svi su dobro", pričao je novinarima na zagrebačkom aerodromu Pedro Morales. Dinamov Čileanac vratio se iz domovine, u koju se zaputio nakon prošlotjednog razornog potresa.

Nakon što je iz aviona izašao u kratkim hlačama i zimskoj jakni, što najbolje ilustrira razliku u meteorološkim uvjetima Santiaga i Zagreba, Morales je spremno stao pred novinare i podijelio dojmove o putu u potresom razorenu domovinu. Morales se zaputio za Čile nakon što je stigla vijest o potresu jačine 8,8 stupnjeva po Richteru, koji je epicentar imao upravo u njegovom rodnom Concepionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na kraju nisam uopće uspio doći do Concepciona, Nije se moglo doći do tamo", kaže Morales objašnjavajući kako su putevi nakon potresa bili prepuni razbojnika koji su koristili priliku za presretanje putnika koji su u Concepcion nosili hranu i lijekove. Iz Čilea se Morales vratio za suprugom Jennifer, koja je za vrijeme potresa bila u Santiagu. Tresla se na desetom katu nebodera.

Jedan od najvrjednijih eksponata u Dinamovoj vitrini večeras se neće pridružiti momčadi u Osijeku. Trener Kruno Jurčić odlučio ga je osloboditi te obaveze i dati mu još malo vremena da se odmori i dođe k sebi nakon puta u razoreni Čile. "Gledat ću suigrače na televiziji i navijati za njih", kaže Morales.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara