Pouka paničnim kupcima u groznici prijelaznog roka: United će za tinejdžera Monacu platiti 110 milijuna eura

Pouka paničnim kupcima u groznici prijelaznog roka: United će za tinejdžera Monacu platiti 110 milijuna eura

Foto: Guliver Image/Getty Images

ANTHONY MARTIAL, perspektivni napadač Monaca, ovog ljeta ni kriv ni dužan postao je vrijedan desetke milijuna eura, koliko ga je u sklopu panične kupnje platio Manchester United, kada je na samom kraju prijelaznog roka Van Gaal shvatio da je ostao na tek jednom napadaču.

Iako je Martial tada imao tek 19 godina i još nijedan nastup za seniorsku reprezentaciju Francuske, Monaco je znao da drži nož s prave strane, odnosno da je ponuđač očajan i pun love, te da može licitirati koliko visoko ga volja.
 
Puno se kalkuliralo koliko je United platio Martiala, koji je u 26 utakmica za novi klub postigao devet golova. Nizali su se vrtoglavi iznosi, a one najviše LVG je nazivao besmislicama, ali sada se saznalo koliko je točno Manchester koštala kupnja mladog napadača.
 
Le Figaro, drugi najčitaniji francuski dnevnik, objavio je ugovor koji su prilikom Martialovog transfera sklopili Monaco i United s jasno naznačenim milijunskim ciframa koje je Manchester isplatio ili će tek platiti klubu iz Monte Carla.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Monacu je zajamčeno 50 milijuna eura na ime odštete, isplaćenih do kraja tekuće sezone. Preostaju još četiri načina na koje Monaco u budućnosti može zaraditi na Martialovim postignućima u Unitedu - 10 milijuna eura nakon što postigne 25 prvenstvenih golova za United (trenutno je na 5), 10 milijuna eura nakon 25 utakmica za Francusku (trenutno je na 6) i 10 milijuna eura ako Martial bude nominiran za Zlatnu Loptu.
 
U ugovoru je također klauzula kojom je naznačeno da će United prepustiti Monacu polovicu odštete ako Martiala prodaju za više od 60 milijuna eura.
 
U svakom slučaju, poučna priča za sve panične "last minute" kupce, upravo u vrijeme groznice zimskog prijelaznog roka.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara