POVRATAK PRVE LJUBAVI Age of Empires vraća se ljepši i bolji nego ikad!

POVRATAK PRVE LJUBAVI Age of Empires vraća se ljepši i bolji nego ikad!

Screenshot: YouTube, Age of Empires

PUNO prije blještavih dvorana esporta gdje se vrte milijuni dolara, desetljećima prije LOL-a, DOTA-e, desetaka modova Battlefielda i sličnih remek-djela 21. stoljeća, bio je AOE.

Zapravo, ovaj članak morao je početi s "Bio jednom Age of Empires" jer je upravo ova igra za mnoge bila početak, prva ljubav i ulaznica u svijet igranja. Dobar dio takvih veću ljubav kasnije neće ni naći. I to je potpuno opravdano. Na prijelazu milenija, teška stolna računala nosila su se u onog jednog prijatelja s praznom, neuređenom prostorijom, a legendarni LAN partiji, gamerska okupljanja kakvih više nema, trajala su danima.

Microsoftov AOE ove godine slavi dvadeseti rođendan (o, da, star si i previše), a tim povodom odlučili su predstaviti novu, potpuno redizajniranu igru. Istina, AOE 2 je prije nekoliko godina izašao u verziji prilagođenoj za moderne PC-e, ali ovo što uskoro izbacuje Microsoft nešto je posve drugo.

Riječ je o potpunom remakeu (ne samo o prilagođenoj grafici) prve igre koja će, osim neusporedivo bolje grafike, imati i poboljšanu igrivost, zvuk i sve što vam pada napamet vezano za igru.Igra je poboljšana verzija originalnog Age of Empiresa, a bit će joj pridodana i ekspanzija s kraja devedesetih, Rise of Rome. Kako najavljuju iz Microsofta, postojat će opcija da se zaigra i originalni AOE, za one prave nostalgičare.

Osim singleplayera - zašto ovo uopće spominjemo - bit će i multiplayer. Tako da će, iako su serveri na kojima se igra AOE 2 još uvijek itekako živi, ovo biti zapravo novo rođenje legendarne franšize.

AOE Definitive Edition trebao bi postići ono gdje je AOE podbacio - ostaviti igru nedodirljivu na tronu RTS-ova. Možda upravo radi toga što AOE 3 nikada nije dostigao popularnost "dvojke", ekipa iz Microsofta ide na nostalgiju i podvaljuje nam provjereni recept koji će ukrasiti boljom igrivošću i grafikom.

U svakom slučaju, kralj je živ, a s AOE Definitive Editionom trebao bi biti sam na tronu još dugo godina.

E da, igra izlazi relativno brzo, do kraja godine.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara