POVRATAK NAKON 24 GODINE Zagreb će voditi trener koji ga je dvaput odveo na krov Europe

POVRATAK NAKON 24 GODINE Zagreb će voditi trener koji ga je dvaput odveo na krov Europe

Foto: Getty Images / Guliver Image

PPD ZAGREB će sutra predstaviti novog trenera, a on je Kasim Kamenica. Iskusni 62-godišnji trener drugi će put voditi hrvatskog prvaka, čiji je bio strateg od 1988. do 1993, a će u sljedećih godinu dana voditi Zagreb.

U spomenutom mandatu uspio je osvojiti sa Zagrebom dvije povijesne Lige prvaka 1992. i 1993. godine, kada je u finalima nakon dvije utakmice rušio španjolski TEKA Santander (22:20 i 28:18), te njemački GG Wallau-Massenheim (22:17 i 18:22).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođen je u Goraždu, a tijekom karijere vodio je brojne klubove iz regije i inozemstva. Trenerskim poslom krenuo se baviti Radničkom 1982, a nakon toga je vodio Borac Uroševac, Pelister Bitolj, juniorsku reprezentaciju Jugoslavije, s kojom je 1987. osvojio naslov prvaka svijeta. 

Nakon toga je preuzeo Partizan, pa Vardar, a onda je vodio Prule, Bosnu, zatim reprezentaciju Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore i Celje. Također, bio je trener Nexea pet godina te Lovćena. Uslijedio je odlazak u turski Trabzon, odakle se vratio u Pelister, a sada će ponovno biti na klupi Zagreba.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara