Povratnik u reprezentaciju Luka Žorić objasnio glavni razlog sramote protiv Rumunjske

Povratnik u reprezentaciju Luka Žorić objasnio glavni razlog sramote protiv Rumunjske

Foto: Screenshot

HRVATSKA košarkaška reprezentacija u susretu je 3. kola skupine D prvog kruga kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Kini pretrpjela i treći poraz izgubivši u Zadru od Rumunjske s 56:58.
 
 
Senzacionalnim porazom od slabašne Rumunjske Hrvatska se dovela u vrlo neugodnu poziciju te bi mogla natjecanje završiti na posljednjoj poziciji i tako kvalifikacije za odlazak u Kinu završiti već u prvom krugu iako dalje odlaze tri od četiri sastava. Na polovici natjecanja nalazi se na posljednjem mjestu s porazima od sva tri suparnika.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
''Teška utakmica, težak poraz. Nismo mogli pogoditi vanjski šut. Ne znam koji nam je postotak šuta bio za tri. Dvije od 26? Mislim da su barem njih 20 bili totalno otvoreni šutevi. Plus strah. Tu vidim najveći razloga poraza. Obrambeno mislim da smo dobro i reagirali s obzirom na to da smo se skupili prije par dana. Primili smo malo poena, ali što vrijedi kad napadački nismo mogli ništa'', nakon utakmice rekao je povratnik u reprezentaciju, 33-godišnji Luka Žorić, pa se osvrnuo na činjenicu da je Hrvatska početkom treće četvrtine imala plus 12, a onda se raspala:
 
''Naravno. Kad imaš takvu prednost i onda ju prokockaš u svega tri, četiri minute, to je ključ. Računali smo da ćemo pobijediti Rumunje, pa onda i u ponedjeljak Nizozemsku i nakon toga bi se puno lakše disalo. Ovako, sad je puno teže nego što je bilo do sada. Ništa, za tri dana čekaju nas Nizozemci, a onda ćemo vidjeti što i kako dalje. Ako me pitate je li mi žao što sam se vratio u reprezentaciju, odmah ću vam reći da nije. Žao mi je samo poraza.''
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara