Powell, Bolt i Gay odmjerit će snage na Poljudu?

Powell, Bolt i Gay odmjerit će snage na Poljudu?

Foto: Index

POLJUDSKI Bijeli salon danas je bio poprište predstavljanja atletskog Kupa kontinenata. Direktor Kupa kontinenata Siniša Ergotić, predsjednik HAS-a Luciano Sušanj, zamjenica splitskog gradonačelnika Anđelka Visković te Blanka Vlašić bili su sudionici konferencije koja je za cilj imala privući gledatelje na Poljud.

Uz samo predstavljanje natjecanja na kojem bi trebalo nastupiti preko 400 natjecatelja, prezentiran je i novoobojeni poljudski stadion, kao i galeb Marin, službena maskota Kupa za koju su zaslužna djeca doma Maestral.

Natjecanje će biti održano 4. i 5. rujna, a natjecat će se četiri reprezentacije, Europe, Afrike, Azije s Oceanijom i zajednička Sjeverne i Južne Amerike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Svi oni koji dođu na Poljud imat će priliku uživo svjedočiti jedinstvenom događaju, duelu štafeta SAD-a i Jamajke u kojem se očekuju nastupi Asafa Powella, Usaina Bolta i Tysona Gaya", rekao je Ergotić.

Naša najveća uzdanica Blanka Vlašić rekla je kako se iznimno raduje ovom natjecanju koje smatra uzbudljivijim i od EP-a, SP-a i OI-a. Prije desetak godina sanjala je kako će skakati u vis pred prepunim Poljudom.

"Voljela bih se splitskoj publici odužiti na najbolji mogući način, dobrim skokovima i, nadam se, pobjedom. Najbitnije je da dođem zdrava i u dobroj formi, za ostalo ćemo se pobrinuti", izjavila je Blanka uz koju će Sandra Perković i Nedžad Mulabegović biti naši predstavnici.

U ime cijele organizacije HAS-a govorio je Luciano Sušanj, istaknuvši: "Još uvijek pamtimo domaćinstvo Europskog prvenstva, a posebno smo zahvalni za poticaj koji je to prvenstvo dalo popularizaciji i razvoju atletike u Hrvatskoj. Kao organizatori, svjesni smo velike odgovornosti koju smo preuzeli, jer ćemo ugostiti najkvalitetnije predstavnike kraljice sportova. Uvjeren sam da ćemo ponuditi sportska uzbuđenja svim ljubiteljima atletike i sporta, koja će nas kao organizatore ispuniti ponosom jer smo imali čast biti dio stvaranja atletske povijesti."

 Anđelka Visković je dodala: "Zahvaljujući ovom globalnom atletskom natjecanju, stadion Poljud je dobio sasvim novu vizualnu dimenziju. Atletska staza je dobila novi sloj najsuvremenije podloge te je obavljeno čišćenje sjedalica na svim tribinama i bojenje svih ulaza za gledatelje. Nove udobne sjedalice postavljene su u svečanoj i novinarskoj loži, a dovršavaju se radovi na sanitarnim čvorovima i svlačionicama unutar poljudske ljepotice. "

Siniša Ergotić za kraj se zahvalio Torcidi: "Hvala im u ime svih onih koji rade na projektu, prepoznali su važnost natjecanja i suzdržali se od bacanja pirotehničkih sredstava na novu tartan stazu. Nadam se da će se i ostale navijačke skupine ugledati na Torcidu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara