"Praškim je ulicama tekla krv": 150 Boysa se sukobilo sa češkom policijom

"Praškim je ulicama tekla krv": 150 Boysa se sukobilo sa češkom policijom

PROLAZ kroz središte Praga Bad Blue Boysi noćas su iskoristili kako bi bacali boce i ostale predmete na građane, prenose češki mediji izjavu glasnogovornice tamošnje policije Radkye Bredlerové.

Nakon što je 70-ak policajaca pokušalo smiriti Dinamove navijače, što im je na kraju i uspjelo, zauzvrat su dobili kamenje i boce u glavu, pri čemu je jedan policajac ozlijeđen. Nitko od navijača nije uhićen, ali policija je tijekom noći budno motrila na svaki njihov potez.

O divljanju hrvatskih huligana, koji su u Prag stigli pod krinkom Dinamovih navijača, izvijestio je i češki Fotbal Sport, u tekstu dramatičnog naslova: "Praškim je ulicama tekla krv". Navode kako su na policajce, osim boca i kamenja, bacane i stolice iz obližnjih kafića te petarde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećaju i kako je zbog "krvave kupke" koja je u Zagrebu priređena Spartinim klupskim zaštitarima, za očekivati da će Hrvate u Pragu "stići osveta", a dodaje se kako su "strasti dodatno razbuktale" snimke koje kruže internetom, a prikazuju Spartine navijače, koji iskazuju podršku haškom optuženiku Radovanu Karadžiću.

R.I./I.M.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara