Predsjednik Atalante želi zatvoriti La Curvu

Predsjednik Atalante želi zatvoriti La Curvu

IVAN RUGGERI, predsjednik Atalante, planira zatvoriti sektor stadiona na kojem utakmice njegovog kluba gledaju ekstremni navijači ultrasi.

Nakon što je nedjeljna utakmica između Atalante i Milana bila prekinuta nakon samo nekoliko minuta zbog nereda na La Curvi, sektoru na kojem se okupljaju nasilni navijači, Ruggeri je ostao rezigniran.

"Scene koje smo vidjeli u nedjelju u Bergamu ne želimo nikad gledati na nogometnim utakmicama. Želio bih istaknuti da je na toj utakmici bilo 24 tisuće gledatelja, i da se njih 20 tisuća okrenulo protiv onih na La Curvi. To je, ipak, nekakav znak. Bergamo to više ne može tolerirati. Bergamo je jedan od najjačih industrijskih gradova u Italiji i ne može trpjeti da 200 ili 300 vandala onemogućava odigravanje nogometne utakmice", rekao je Ruggeri, i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj san je zatvoriti taj dio stadiona, i umjesto nasilnika, na utakmicama vidjeti obitelji i djecu. Ali, da bih to i ostvario, potrebna mi je pomoć policije! Bez njih ne mogu sam to postići", istaknuo je predsjednik Atalante.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara