Predsjednik FMP-a: Lopovi vode NLB ligu, po kojim kriterijima radi Danko Radić

NEBOJŠA ĆOVIĆ, predsjednik skupštine FMP-a, nakon poraza od Crvene Zvezde u 10. kolu NLB lige, sasuo je niz optužbi na račun vodstva lige i sudaca. Momčad Crvene Zvezde pobijedila je kao gost FMP 86:83, u 10. kolu regionalne NLB lige. Šest tehničkih pogrešaka dosuđenih momčadi FMP-a izazvale su žestoku reakciju Nebojšu Čovića, predsjednika skupštine FMP-a.

"Suci Pukl (sudio spomenutu utakmicu sa Srbima Vojinovićem i Neškovićem, op.a.) i Boltauzer su iskompleksirani, loši ljudi. Lopovi! Stalno nas kradu po nalogu izvršnog direktora NLB lige Romana Lisca, koji je cinik, najvažniji mu je vlastiti džep i zato angažira ove suce. Nedavno je uhvaćen u prevari oko bodovanja! Ne treba nam ovakva liga. NLB liga nam duguje 50.000 eura za nadoknadu troškova i premija za proteklu sezonu. Lisac na ovaj način pokušava napraviti kompenzaciju. Sudac Pukl nije normalan, krade nas, a poslije piše priopćenje protiv kluba. Svirao nam je tehničke čak i za pogled, za pitanje "zašto". Zanimljivo je pitanje gdje je Pukl bio prije utakmice FMP - Crvena zvezda", donosi Čovićevu izjavu Glas javnosti.

U nastavku, Čović optužuje i jednog od srpskih sudaca sporne utakmice, Miliju Vojinovića.

"Gdje će mu duša? Taj 'čankolizac' pokušava na ovakav način napredovati!  A, pokrali su djecu! Jedini koji je pošteno sudio je Dragan Nešković. Pitam se kako je moguće da liga kazni dvojicu srpskih sudaca, a kada mi imamo zamjerke na slovenske suce, nema reakcije. Boltauzer nas je doslovno pokrao u Splitu. Nemam nacionalne predrasude, ali pitam po kojim kriterijima radi direktor zadužen za suđenje Danko Radić."

FMP je izdao i službeno priopćenje koje je potpisao direktor Ratko Radovanović. Između ostalog, u priopćenju stoji: "Ovim putem tražimo izuzeće sudaca Pukla i Boltauzera, njima nije mjesto u košarci već na nekom drugom mjestu zajedno s Liscem ili lisicama. Naglašavamo da nećemo priznati nikakve kazne od strane gospodina Lisca."

Glas javnosti prenosi i izjavu Romana Lisca: "To su podle stvari, kakve ja veze imam s izborom sudaca. Neka se Čović zapita kakav je FMP bio klub dok nije došao u ovo natjecanje. Također, nije istina da dugujemo 50.000 eura, nego mnogo manje. Čuo sam da je u Železniku bio neviđeni pritisak, da su sucima psovali i sinove."

Inače, ovaj je klub dva puta bio pobjednik regionalne lige, u sezoni 2003./04., kada su na završnom turniru u Zagrebu u finalu pobijedili Cibonu, te dvije sezone kasnije, kada im je naslov pobjednika donijela pobjeda u finalu nad Partizanom.

Totalsport

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara