Predsjednik Mesić primio članove padobranske reprezentacije

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić primio je danas predstavnike padobranske reprezentacije Hrvatske, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Tijekom susreta razgovaralo se o proteklom Svjetskom prvenstvu u padobranskim skokovima sa čvrstih objekata, koje je održano u Maleziji od 27. prosinca 2003. do 4. siječnja o.g. Među 59 takmičara iz 14 država svijeta Nenad Pešut u tri je discipline osvojio dvije medalje, a Hrvatska je ekipno osvojila 5. mjesto.

Predsjednika je zanimalo kako se padobranci pripremaju za skakanje sa najviših zgrada svijeta te kakva su pravila i mjere sigurnosti. Da bi se postalo B.A.S.E. skakač, prema savjetu svjetskih prvaka, najbolje je proći obuku u nekom padobranskom klubu jer je riječ o sportu u kojem nema rezervnih padobrana, a na svjetskim se natjecanjima svako ugrožavanje vlastite sigurnosti plaća kaznenim bodovima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izaslanstvo je predsjednika Mesića upoznalo i s planovima za budućnost. Tijekom jeseni planiraju put u Šangaj gdje će skakati s najviše građevine na svijetu.

U izaslanstvu padobranaca bio je svjetski prvak u B.A.S.E. (kratica od zgrada, antena, most, stijena) jumpingu g. Nenad Pešut, član reprezentacije g. Darko Tupek, predsjednik Zagrebačkog zrakoplovnog saveza g. Žarko Kraljević i direktor reprezentacije g. Silvije Sekulić.

Uz predsjednika Mesića bila je savjetnica za kulturu i sport gđa Maja Razović Kocijan, stoji u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara