Predsjednik UEFA-e Darija Srnu nazvao majmunom

PREDSJEDNIK UEFA-e, Šveđanin Lennart Johansson oštro je osudio postupak Darija Srne, koji je nakon jednog od bezbroj prekršaja koje je te večeri na njemu napravio švedski veznjak Edman, napravio gestu kao da će ga pljunuti. No, Srna Edmana nije pljunuo, što Johanssonu nije smetalo da igrača utakmice proglasi "majmunom".

Na utakmici protiv Švedske naš je veznjak Darijo Srna nesumnjivo bio igrač utakmice, u kojoj je Hrvatska zasluženo porazila favoriziranu Švedsku. No, čini se da švedski mediji imaju velikih problema s prihvaćanjem jednostavne činjenice da je Hrvatska te večeri zabila gol više od njihove reprezentacije.

Kako javlja Sportnet, švedski su mediji dan nakon utakmice najviše pisali o poništenom golu Švedske nakon nespretne intervencije Tomislava Butine, tvrdeći kako su Šveđani "pokradeni".

Nakon lamentacije o poništenom golu, švedski su se mediji okomili na našeg Darija Srnu, te ustvrdili da je Srna nakog jednog od prekršaja Edmana na njemu pljunuo švedskog igrača, unatoč tome što se u TV prijenosu sasvim jasno vidjelo da je Srna samo napravio gestu pljuvanja; iz njegovih usta nije izletila ni kapljica sline.

I sam je Srna u razgovoru s hrvatskim novinarima nakon utakmice potvrdio da ga je Edman tokom utakmice nekoliko puta udario, zbog čega mu je rekao "Što ti je čovječe, došli smo igrati nogomet". U spornom trenutku Srna je Šveđaninu uputio nekoliko "sočnih" psovki, ali pljuvanja jednostavno nije bilo, ma koliko god se Šveđani uvjeravali u suprotno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o navodnom pljuvanju, koje je novinar švedskih novina Expressen postavio predsjedniku UEFA-e Johanssonu, Šveđanin je odgovorio: "Takvo ponašanje je nedopustivo. Srna se ponio poput majmuna."

Zanimljivo je spomenuti kako je u medijima svojevremeno objavljena informacija o tome kako je HNS svoj glas za predsjednika UEFA-e dao Seppu Blatteru, a ne Johanssonu.

Nećemo se uopće spuštati na nivo gubitnika Johanssena i komentirati njegov primitivni ispad, njegove riječi puno više govore o njemu samom nego o našem Dariju.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara