Predstavljamo Plavi vulkan, potencijalnu Dinamovu nogometnu katedralu na Kajzerici!

PRVONAGRAĐENO arhitektonsko rješenje Hrvoja Njirića za stadion na Kajzerici je nešto što svijet još nije vidio. Stadion bi čak imao "lebdeći krov" s prikazom rezultata utakmice.

U lipnju bi građani grada Zagreba trebali odlučiti koji stadion žele imati. Hoće li se novi Dinamov hram nalaziti na staroj lokaciji u Maksimiru ili će se izgraditi "Plavi vulkan", čiji je idejni projekt izradio arhitekt Hrvoje Njirić i za njega je dobio prvu nagradu u iznosu od 140 tisuća kuna. O pobjedniku natječaja je jednoglasno odlučio stručni žiri i Gradsko poglavarstvo.

Građanima će na referendumu biti ponuđena cijena oba stadiona, izgled i, naravno, lokacija.

Za sada je poznato da bi novi stadion na Kajzerici, ako će se graditi, biti zanimljivo i neobično arhitektonsko rješenje, a to je vizualno neka vrsta vulkana, koji bi imao "lebdeći krov" na kojem bi se iz velike udaljenosti od stadiona vidio rezultat!

Ovo futurističko izdanje bilo bi jedinstveno na svijetu, a kakvo bi to navijanje Bad Blue Boya u vulkanskom grotlu bilo, možda nikada nećemo niti doznati, jer za sada glas javnosti govori da bi većina građana htjela novi stadion na staroj lokaciji u Maksimiru.
No, ostalo je još više od mjesec dana do referenduma, treba vidjeti kako će građani reagirati na ovu ideju, kao i na ideju koja će se ponuditi na mjestu sadašnjeg stadiona. Cijena i za jedan i za drugi stadion bit će sigurno ogromna.

M.Š
Foto: njiric plus arhitekti

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara