Predstavljena knjiga "Ekonomika i menedžment sporta"

U MUZEJSKO-galerijskom centru Mimara danas je javnosti predstavljeno drugo, dopunjeno izdanje, knjige prof. Mate Bartolucija "Ekonomika i menedžment sporta".

U nazočnosti brojnih istaknutih sportaša i sportskih djelatnika, predstavljajući knjigu akademik Vladimir Stipetić je naglasio da je ona nastala kao potreba trenutka, jer je u drugoj polovici 20. stoljeća u SAD za sport izdvojeno sedam posto bruto dohodka, što je više nego što se izdvajalo za hranu.

Prof. Dragan Milanović naglasio je da je knjiga namijenjena prije svega studentima Kineziološkog i Ekonomskog fakulteta, ali i menadžerima, direktorima, tajnicima i drugima koji nemaju potrebito ekonmomsko znanje iz područja ekonomike i menadžmenta sporta. Naime, danas se u Hrvatskoj bilo kojim oblikom organizacije sporta bavi više od 15.000 ljudi, od čega je tri tisuće profesionalaca, ali ih samo tisuću ima potrebne kvalifikacije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po riječima prof. Marice Škrtić i prof. Lovorke Galetić s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, koje su uz akademika Stipetića i prof. Milanovića bile i recenzentice knjige, sportska industrija je među pet najrazvijenijih u svijetu. Da se sve više ljudi bavi sportom može se zaključiti i po tome što je početkom 20. stoljeća na našoj planeti bilo milijardu i 600 milijuna stanovnika, a danas taj broj premašuje cifru od šest miljardi.

Knjigu je u nakladi od 1500 primjeraka tiskao zagrebački "Informator".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara