Predstavljena knjiga "Leo Lemešić jedinstvena osoba hrvatskog nogometa"

NA prigodnoj svečanosti danas je u Kući nogometa u Rusanovoj 13 predstavljena knjiga "Leo Lemešić jedinstvena osoba hrvatskog nogometa" autora Jurice Gizdića.

Pozdravljajući nazočne, među kojima je bio i potpredsjednik Vlade Ante Simonić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Vlatko Marković naglasio je da je Leo Lemešić uistinu po svemu bio jedinstvena osoba jer, je nakon igračke karijere, bio i uspješan trener te izbornik u bivšoj reprezentaciji. Ipak najdublji trag ostavio je kao nogometni sudac, koji je dijelio pravdu na svjetskim prvenstvima 1950. u Brazilu i 1958. u Švedskoj te na Olimpijskim igrama 1948. u Londonu, i po mnogima ostao najbolji nogometni sudac svih vremena na ovim prostorima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

O autoru knjige splitskom novinaru i publicisti Jurici Gizdiću biranim riječima govorio je poznati sportski radio reporter i predsjednik komisije za informiranje HNS-a Branko Kanižaj, koji je istaknuo da je ovo 19. knjiga sa sportskom tematikom koju je u posljednjih dvadesetak godina napisao Gizdić.

"Knjiga o Leo Lemešiću ima 130 bogato ilustriranih stranica i svakako će obogatiti našu skromnu sportsku publicistiku", istaknuo je Kanižaj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara