PREDSTAVLJENA KNJIGA "SKIJAJMO ZAJEDNO"

"Skijajmo zajedno" knjiga Bojana Markovića, Srećka Ferenščaka i Milana Žvana predstavljena je večeras u nazočnosti velikog broja uzvanika u Novinarskom domu u Zagrebu. L

Predstavljanju knjige nazočio je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, pomoćnica ministra za sport Romana Caput-Jogunica, Ante i Ivica Kostelić, te niz sadašnjih i bivših sportaša, sveučilišnih profesora, političara, te uglednih građana.

"Htjeli smo na jednom mjestu sakupiti svu pamet ovog dijela Europe i pretočiti je u jednu skijašku knjigu," istaknuo je nositelj katedre za skijanje pri Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, Bojan Matković. Predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza, Srećko Ferenčak zahvalio se na pomoći mnogim suradnicima, dok je voditelj katedre za alpsko skijanje na Fakultetu za sport Sveučilišta u Ljubljani, Milan Žvan naglasio kako je knjiga nastala spajanjem triju različitih koncepcija, koje su izrodile četvrtu, najkvalitetniju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjiga "Skijajmo zajedno" na 220 bogato ilustriranih stranica opisuje povijest alpskog skijanja u Svijetu i u Hrvatskoj, zatim skijaške tehnike, ali je i obogaćena suvremenim spoznajama, novim tehnikama skijanja, natjecateljskom skijanju, opasnostima u planinama i kako se zaštititi. Pristup autora ovoj temi je sadržajno iscrpan i zanimljiv, jer objedinjuje niz elemenata koji su važni u suvremenom skijanju.

(Hina) xdl ydl

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara