Predstavljeni posebni projekti HTV-a "EURO 2004 Portugal" i "OI Atena"

PRED nama su dva najveća projekta Hrvatske televizije u 2004., koje svjedoče o ambicijama HTV da se potvrdi u novom medijskom okruženju, kazao je na predstavljanju dvaju posebnih projekata HTV-a Europskoga nogometnoga prvenstva u Portugalu i Olimpijskih igara u Ateni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Mirko Galić.

Govoreći o važnosti projekata, izvršni urednik Projekata Božo Sušec naglasio je da je vodstvo HRT-a prepoznalo vrijednost EURA 2004 i OI u Ateni, te da će navedeni događaji biti najbolje praćene sportske manifestacije u povijesti Hrvatske televizije radija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će projekt Europskoga nogometnoga prvenstva po prvi puta pratiti satelitska kola HTV-a, koja će iz Portugala omogućiti brojna javljanja uživo, dok će ostatak programa iz studija u Zagrebu obilježiti predstavljanje zemalja koji imaju reprezentacije na prvenstvu u dogovoru i uz pomoć veleposlanstava tih zemalja u Hrvatskoj. U HTV-u očekuju bitno veću gledanost u odnosu na Svjetsko prvenstvo 2002. u Japanu i Južnoj Koreji, s obzirom i na daleko povoljniju vremensku razliku.

Urednik projekta Olimpijskih igara u Ateni Jura Ozmec kazao je kako će HTV po prvi puta pratiti Olimpijske igre iz studija u Ateni, odakle će ići cjelodnevni program, sa brojnim prijenosima, reportažama, snimkama i javljanjima uživo. Osim sportskih novinara, tijekom Igara će Grčku i Atenu dočarati Danko Družijanić i Dragan Nikolić iz Informativnog, te Joško Martinović iz zabavnog programa HTV-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara