Predstavljeno 11. izdanje "Hrvatskog sportskog almanaha"

NA PRIGODNOJ svečanosti u Hrvatskome novinarskome domu danas je predstavljeno 11. izdanje ´Hrvatskog sportskog alamanaha 2002/03´, kojeg su zajedno priredili Hrvatski olimpijski odbor i ARS MEDIA iz Zagreba.


Predstavljajući novi almanah urednik sportske redakcije HINE i glavni tajnik Hrvatskog zbora sportskih novinara Ante Drpić naglasio je da almanah na 726 stranica donosi više od 350.000 podataka, informacija i rezultata koji su postigli naši sportaši na domaćim i međunarodnim natjecanjima od 1. siječnja do 31. prosinca 2002.

Almanah je tiskan i u hrvatsko-engleskom izdanju i tako je dostupan i izvan granica naše zemlje, te predstavlja nezaobilazno štivo za sve one koji žele mjerodavno govoriti ili pisati o hrvatskome sportu.

Glavni tajnik HOO-a Ivica Miočić-Stošić naglasio je važnost izlaženja ovakvog almanaha, s kojim se mogu pohvaliti malo zemalja u Europi jer ´ono što nije zabilježeno kao da se nije ni dogodilo´. Miočić-Stošić posebno se zahvalio uredniku Kruni Saboliću na ustrajnosti u prikupljanju podataka, pri čemu nije nailazio na očekivanu potporu kod pojedinih sportskih saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po riječima urednika Krune Sabolića ove godine su u almanahu tiskani i svi rezultati, te popisi nogometaša koji su nastupali za hrvatsku nogometnu reprezentaciju od 1940. do 1956.

Knjiga je tiskana u nakladi od pet tisuća primjeraka, neće biti u slobodnoj prodaji, već se može naručiti kod izdavača.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara