LIGE PETICE

Premiership nakon sljedećeg tjedna više nikad neće biti isti

Premiership nakon sljedećeg tjedna više nikad neće biti isti
Foto: EPA-EFE

UTAKMICE 15. kola Premiershipa, koje se igra od utorka do četvrtka, prvi put u povijesti prikazivat će se na internetskom servisu Amazon Prime na prostoru Velike Britanije.

Ovaj internetski gigant platio je 90 milijuna funti za prava na 20 utakmica po sezoni za sljedeće tri godine. To znači da će Britanci ovo kolo, ali i ono na Boxing Day 26. prosinca, moći gledati samo preko Amazon Primea koji im je dostupan za 8 funti mjesečno. 

Amazon će na svojem servisu, koji se može gledati na mobilnim uređajima, računalima ili smart TV-u, nuditi sve utakmice u prijenosu što do sada nije bio slučaj. Osim toga, sve utakmice bit će pokrivene dodatnim kamerama (ukupno 35) koje će gledateljima nuditi dodanu kvalitetu i do sada rijetko viđene kadrove. Uz to, korisnici će moći uživo pratiti Opta statistiku na ekranima i pregledavati sastave momčadi. Sažetak svake utakmice u trajanju od tri minute bit će dostupan odmah nakon završetka susreta.

Dobije li Amazon dobre kritike za svoje praćenje Premiershipa, moguće je da će u sljedećem ugovoru dobiti veći paket utakmica, a šefovi Premiershipa rekli su da su streaming servisi budućnost sportskih prijenosa.

Gledatelja u Hrvatskoj se ova promjena za sad ne tiče. Prava na Premiership u Hrvatskoj i dalje ima Sport Klub, no tko želi može probati Amazonovu uslugu. No, za to će morati nekako zaobići IP adresu jer servis službeno nije dostupan na području Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara