Preminuo doajen hrvatskog sportskog novinarstva Zvonimir Magdić Amigo

Preminuo doajen hrvatskog sportskog novinarstva Zvonimir Magdić Amigo
Pixsell / P. Maček

SINOĆ je u Zagrebu u dobi od 88 godina preminuo Zvonimir Magdić 'Amigo', doajen hrvatskog sportskog novinarstva i publicistike. 

Magdić, koji je po struci bio diplomirani pravnik, novinarstvom se počeo se baviti 1964., a radio je u redakciji Sportskih novosti od 1. 11. 1971. do 30.4. 1993. godine. Izvještavao je s europskih i svjetskih prvenstava, a najveća strast bio mu je južnoamerički nogomet, a otud i nadimak Amigo. 

Jedan od najvećih kroničara zagrebačkog i hrvatskog nogometa izgubio je bitku s bolešću, u noći kada je njegov Dinamo izborio mitsko "europsko proljeće", prvi put nakon 49 godina.

Jučer je u prostorijama nogometnog kluba HAŠK u Zagrebu predstavljena knjiga o legendarnom napadaču Dinama Ici Hitrecu, koju je napisao upravo Magdić.

Osobita mu je strast južnoamerički nogomet otkud mu i nadimak Amigo. Izvještavao je s nekoliko europskih i svjetskih prvenstava

Jučer je na dan prije utakmice Dinama i Spartaka predstavljena knjiga o legendarnom napadaču Modrih Ici Hitrecu pod naslovom "Ico Hitrec - hrvatski nogometaš svih vremena", a čiji je autor upravo Amigo. Magdić jučer zbog bolesti nije bio na predstavljanju svoje knjige.

Knjige Zvonimira Magdića:

11 veličanstvenih
Legende zagrebačkog nogometa
Maradona - Mali zeleni
Neponovljivi Dražan Jerković
Bljeskovi i oluje hrvatskoga športa
Tako je živio i igrao Bernard Vukas - Bajdo
Vatreni : 60 utakmica Hrvatske : 1940. - 1997.
Vatrometina: priča o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji: (i još ponešto) : 1940.-2006. (suautor Mladen Bariša)

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara